fbpx

Slimmer isoleren met behoud van de uitstraling: isolatie van de toekomst?

Artikel delen

Isobooster is een laatste generatie, hybride isolatiemateriaal dat schoon en klimaatvriendelijk te verwerken is. Het is flexibel en dun. Maar tegelijkertijd zoveel meer dan dat.

Renovatie van het oudste pakhuis van Amsterdam.

Met Isobooster kan een heel pand geïsoleerd worden. Van een laag onder de dakpannen tot isolatiemateriaal in de kruipruimte, maar ook complete gevelisolatie; het grootste oppervlak van een woning of kantoorpand. Zo wordt Isobooster toegepast bij nieuwbouw- en renovatieprojecten, inclusief beschermde monumentale (erfgoed) panden, in een houtskelet of metalstud.

De isolatie van de toekomst

Isobooster weerkaatst warmte en kou, met een beter opbrengstresultaat. Het is daarmee een slim en uniek isolatiemateriaal met een hoge R-waarde, waarbij de inzet van Isobooster Professional er mede voor zorgt dat geïsoleerde panden kunnen voldoen aan de eisen van het Bouwbesluit 2012, inclusief BENG. Het is tevens voorzien van een BCRG-kwaliteitsverklaring en Insula-certificaat en staat op de lijst van goedgekeurde materialen voor het aanvragen van de investeringssubsidie ISDE. Ook voldoet Isobooster Professional aan de laatste bepalingsmethode, NTA 8800.

Binnengevel isolatie met Metalstud en Isobooster.

Het oudste pakhuis van Amsterdam

Isobooster is leverbaar in 11 verschillende diktes en in verschillende lengte- en breedtematen, afgestemd op de maatvoering van de bouw. Dit zorgt ervoor dat niet alleen rechte, netjes uitgemeten nieuwbouwprojecten kunnen worden geïsoleerd, maar ook de bekende monumentale panden met schuine wanden, doorgezakte daken of scheve vloeren.

Bijvoorbeeld De Schottenburch, het oudste pakhuis van Amsterdam. Het pand staat schots en scheef en de steensmuren lieten praktisch alle geluid en warmte door. Het pand, inclusief de tussenvloeren en het dak, zijn geïsoleerd met Isobooster. Met als gevolg dat het pand in de oude staat is verduurzaamd, met behoud van het klassieke karakter.

Dunne isdolatie als oplossing voor monumentale panden.

Duurzaam: uitdaging en innovatie

De producten van PXA Nederland zijn volledig recyclebaar en gaan minimaal 70 jaar mee. Ook wordt er weinig CO2-uitstoot geproduceerd bij productie en transport. Isobooster wordt op een rol geleverd en kan snel en makkelijk verwerkt worden, zónder beschermende kleding. Er komen namelijk geen schadelijke vezels vrij.

Joost Vosmer – Manager Marketing & Business Development.

PXA is een innovatieve, lokale speler. Daarmee ‘doorvoelen’ ze het belang van de energietransitie waar we als maatschappij voor staan. We staan als bouwsector voor de uitdaging om uitstoot en energieverbruik terug te dringen, iets dat vraagt om innovatieve oplossingen en verandering. Daarom Is PXA Nederland al sinds 2010 actief in het onderzoeken en ontwikkelen van schonere materialen die beter presteren en een actieve bijdrage leveren aan de reductie van de warmtevraag.

PXA Nederland
www.isobooster.nl