Unieke CEMflex coating bij stortonderbrekingen en kimblik

Artikel delen

Hakron, producent en leverancier van producten voor beton- en woningbouw introduceert drie producten die allemaal voorzien zijn van de gepatenteerde CEMflex coating.

Deze CEMflex technologie is reeds vele jaren zeer succesvol toegepast in de (beton-)bouwindustrie. Middels de effectieve, actieve coating wordt een waterdichte aansluiting gegarandeerd. De drie producten zijn:

1. Stremstaal 1060 wordt toegepast als stortonderbreking, zowel voor waterdichte wanden als vloeren en is onafhankelijk getest met een maximale waterdruk van 80 meter (8 Bar).  Standaard is Stremstaal 1060 voorzien van een CEMflex VB waterkeringsplaat. CEMflex is een actieve waterkering dat de ultieme bescherming geeft voor waterindringing gedurende de levensduur van de betonstructuur.

2. Kimblik CEMflex VB is voorzien van een speciale coating aan beide zijden. Het is een actieve waterkering, die een maximale bescherming tegen waterindringing geeft gedurende de levensduur van het betonwerk. Kimblik CEMflex VB kan worden toegepast bij alle constructievoegen, zowel horizontaal als verticaal, met een maximale waterdruk van 80 meter (8 Bar). CEMflex VB dicht actief de stortnaad en het omringende beton af door het unieke mineralisatie- en kristallisatieproces dat continue effectief blijft in het beton.

3. Stortnaadonderbreking CEMflex A is eenvoudig aan te passen is aan de breedte van de betonwand of vloer. De effectieve, actieve coating garandeert een waterdichte aansluiting ter plaatse van de stortnaadonderbreking.  CEMflex A is toepasbaar bij alle constructievoegen, zowel voor wanden als vloeren met een totale dikte tussen de 200 en 350 (afhankelijk van wapeningsdiameter en betondekking en is onafhankelijk getest met een maximale waterdruk van 80 meter (8 Bar).

Deze drie producten zijn dus allemaal voorzien van de gepatenteerde CEMflex coating. De extreem goede verbindingseigenschappen met het beton zijn verantwoordelijk voor de waterdichting. CEMflex combineert een stalen plaat met een gepatenteerde coating die actief reageert met alkalisch water wanneer het blik ingestort is in beton. De hechting tussen de speciale coating en het beton voorkomt elke waterindringing langs de constructievoeg. Naast de extreem goede hechting tussen de gecoate stalen plaat met het omliggende beton, zorgt de actieve CEMflex coating, wanneer het reageert met alkalisch water, voor de vorming van calciumhydroxide.

Calciumhydroxide ondersteunt het natuurlijke zelfherstellende proces van beton en zorgt middels een lichte zwelling voor de dichting van kleine waterdoorlatende scheuren en zorgt hierdoor dat waterindringing in de betonstructuur voorkomen wordt. Voordelen CEMflex technologie:

  • Volledig waterdicht systeem (geen vroegtijdige activatie van de coating mogelijk in contact met regenwater).
  • Geschikt voor toepassing met drinkwater (rapport op aanvraag).
  • Studies tonen een arbeidswinst van 80% aan in vergelijking met traditionele systemen.
  • Levensduurverwachting 100 jaar, minimaal 50 jaar.
  • Wanneer het element opnieuw in contact komt met water zal de coating opnieuw geactiveerd worden.
  • De CEMflex-elementen zullen niet beschadigd of verplaatst worden wanneer van bovenaf beton wordt gestort.
  • Zonder lassen snel een waterdichte koppeling te maken tussen meerdere profielen.
  • Geen speciaal gereedschap noodzakelijk voor de plaatsing.
  • Er dient geen beschermfolie verwijderd te worden.

Download productbladen (PIB):

Hakron
www.hakron.nl