Compleet daksysteem voorkomt gedoe

Artikel delen

Het verlijmen van EPDM-dakbedekking op PIR-isolatieplaten vraagt meer aandacht dan veel aannemers en andere verwerkers zich realiseren. “Je kunt niet zomaar iedere lijm gebruiken, dat moet je vooraf wel controleren. Als achteraf blijkt dat je lijm hebt gebruikt waarvan de producent zegt dat die niet op het door jou gebruikte merk isolatiemateriaal toegepast mag worden, ben je als aannemer aansprakelijk”, zegt Alfred Vermeulen, Directeur Sales van Mawipex.

Compleet daksysteem voorkomt gedoe

De leverancier van duurzame dakafdichtingssystemen voor platte daken is importeur van de EPDM-daksystemen van Firestone Building Products. “Groot voordeel van die systemen is dat alle onderdelen op elkaar afgestemd zijn. De dampremmende laag, de isolatie, de lijm en de EPDM-toplaag. De aannemer weet zich daarmee verzekerd van duurzame en gegarandeerde kwaliteit.”

Die kwaliteit danken de Firestone daksystemen onder meer aan de IsoGard AK-FR isolatieplaten. “Het PIR-schuim en de alukraft cachering van deze platen zijn zo ontwikkeld dat ze maximale hechting bieden aan een volledig verkleefd membraan. En dankzij de bijgeleverde lijm van Firestone hecht de EPDM-toplaag optimaal”, zegt Vermeulen.

Mawipex adviseert aannemers om bij aanschaf van de producten altijd het KOMO-attest en de verwerkingsrichtlijnen te raadplegen. “Daarin staat welke merken en materialen met elkaar toegepast mogen worden. Staat het merk waarmee je werkt er niet op, kies dan voor een ander product. Anders ben je aansprakelijk als er achteraf problemen ontstaan, omdat je bijvoorbeeld verkeerde lijm of isolatie hebt gebruikt. Kies daarom voor een compleet daksysteem, daarmee voorkom je mogelijk veel gedoe.”

Mawipex
www.mawipex.nl