No Roof To Waste

Artikel delen

Duurzame dakbedekking van topkwaliteit, het delen van technische kennis en het bieden van een luisterend oor. Het zijn de drie pijlers waarmee Derbigum zich al vele jaren onderscheidt. “We bieden bovendien al ruim twintig jaar duurzame en innovatieve oplossingen met oog voor het milieu en het klimaat. Die ambitie blijven we waarmaken, bijvoorbeeld met No Roof To Waste”, zegt Beau Snellen, Marketing Coördinator Nederland.

derbigumDuurzaam produceren, recyclen en circulariteit zijn de laatste jaren niet meer weg te denken uit de bouw en toeleverende industrie. Voor het in 1932 opgerichte Derbigum is maatschappelijk verantwoord ondernemen al vanaf de start onderdeel van het DNA. In 1990 was de fabrikant van waterdichtingsoplossingen de eerste binnen de sector die een recycle-programma startte.

Derbitumen

De bitumen dakbanen van Derbigum kunnen aan het einde van de levensduur van 40 jaar volledig gerecycled worden. Dat betekent dat iedere kilo ingezamelde bitumen door Derbigum verwerkt wordt tot 1 kilo grondstof voor nieuwe dakbedekking, Derbitumen genaamd.

Snellen: “Derbitumen is een nieuwe grondstof, die voortkomt vanuit recycling. Daarmee dragen we op een unieke manier bij aan de circulaire economie.” Zo heeft Derbigum tussen 2010 en 2020 al 15.000 ton CO2 en 42 miljoen liter olie bespaard.

Circulaire ambities

Mooie resultaten, maar voor Derbigum zeker geen eindstation. Voor 2021 heeft de fabrikant zich tot doel gesteld om jaarlijks 2.500 ton CO2 en meer dan 7 miljoen liter aardolie te besparen.

Daarnaast biedt het met Derbigum NT een circulaire dakoplossing, waarbij zowel de onderlaag als toplaag Derbitumen bevatten. De onderlaag Derbicoat NT bevat minimaal 30% gerecyclede content en de toplaag Derbigum NT minimaal 25%. Bovendien zijn ook de glasvlies- en polyesterwapening gemaakt op basis van gerecyclede materialen. Dat zorgt ervoor dat het na het einde van de levensduur hergebruikt kan worden en dat het een circulair systeem is.

derbigum

Kennis en ondersteuning

Behalve waterdichtingsoplossingen biedt Derbigum verwerkers en opdrachtgevers ook ondersteuning op veel vlakken. Van technisch advies voor de architect tot handige verwerkingstips. “Het liefst zitten we vroeg in de planfase aan tafel met opdrachtgevers en onze erkende Derbigum verwerkers. Daar kunnen onze vertegenwoordigers de kennis over onze oplossingen presenteren en zo samen met de opdrachtgever en dakdekker de beste keuze voorstellen”, aldus Snellen. Gekoppeld aan de hoge kwaliteitsstandaard van de producten en de technische ondersteuning op de bouwplaats, toont het bedrijf zich als een sterke en duurzame partner.

Derbigum
www.derbigum.nl