Vele mogelijkheden om je terrein te beveiligen, maar wat is voor jou de beste oplossing?

Artikel delen

Jaarlijks veroorzaken inbraak en vandalisme voor miljoenen euro’s schade. Door te zorgen dat jouw bouwplaats of terrein goed beveiligd is, voorkom je dergelijke schade en dat geeft een veilig en gerust gevoel. Er zijn veel mogelijkheden om je terrein te beveiligen, maar welke optie is voor jou de beste oplossing?

bouwatch

Tijdelijke beveiliging van BouWatch

BouWatch bewaakt en beveiligt locaties met hun mobiele cameraoplossingen. De intelligente camera’s worden in masten van minimaal 4 meter hoog geplaatst, omdat je van bovenaf tenslotte het beste overzicht hebt. Ook is het risico dat een obstakel het detectiegebied blokkeert veel kleiner. Zo houd je écht zicht op een veilige bouwplaats in tegenstelling tot beveiliging met detectoren.

De nadelen van detectoren

Veel bouwplaatsen worden tegenwoordig beveiligd met infrarood detectoren. Deze zijn meestal draadloos, relatief goedkoop en eenvoudig te plaatsen, maar er zijn er ook nadelen.

Niet goed beveiligd

bouwatchDetectoren zijn eenvoudig in gebruik, maar ook erg kwetsbaar. Bij het plaatsen van materialen of machines tussen de paaltjes wordt het signaal makkelijk verstoord. Bovendien worden de paaltjes in de praktijk regelmatig verplaatst (en niet teruggezet) of omgestoten. Je bent hierdoor niet goed beveiligd en moet daardoor iedere dag de posities van de paaltjes controleren.

Onduidelijkheid

Daarnaast is het nooit zeker wat een alarm veroorzaakt. Een verdwaalde kat, wapperende zeilen of vallende blaadjes? Iedere keer een bewakingsdienst laten kijken, kost veel geld. En ook het toevoegen van camera’s en verlichting is niet ideaal. Je dient namelijk eerst in te bellen om te controleren wat er daadwerkelijk aan de hand is, voordat er actie ondernomen kan worden.

Voorkom valse meldingen

Bij BouWatch komen alle alarmmeldingen binnen bij de eigen gecertificeerde meldkamer C24. Met behulp van camerabeelden worden deze meldingen geverifieerd. Is er sprake van vandalisme, diefstal of een inbraak? Dan stelt BouWatch de beelden direct ter beschikking aan de politie via Live View. De politie kan op dat moment live meekijken op locatie en zo gelijk ter plekke ingrijpen.

Zorgeloze samenwerking

Een groot voordeel is de flexibele alles-in-één service van BouWatch. Het bedrijf beveiligt jouw bouwplaats of terrein en daar hoef je amper wat voor te doen. Van ontwerp van het beveiligingsplan tot de uitvoering, BouWatch neemt jou het werk uit handen. Dat scheelt kostbare tijd. Vordert of verandert het bouwproject? Dan verandert het bedrijf gewoon met je mee, zodat jij met minimale inspanning van jouw kant maximaal beveiligd bent!

BouWatch. Voortgang bewaakt.
www.bouwatch.nl