Waterdicht maken of vloertegels ontkoppelen? 800 Eurosheet WPM!

Artikel delen

800 Eurosheet WPM (WaterProof Membrane) behoort tot het Waterdicht Tegelwerk Systeem van Forbo Eurocol. Dit afdichtingsmembraan vormt een perfecte waterdichte afdichting van wanden en vloeren. Toepasbaar in bijvoorbeeld intensief gebruikte bad- en doucheruimten in sportcomplexen, scholen, wellnesscentra en zwembaden, of in spoelkeukens. Daarnaast is 800 Eurosheet WPM zeer geschikt als ontkoppelingssheet onder tegelvloeren.  

noorwijk sjc

Douchehoeken

800 Eurosheet WPM heeft prettige verwerkingseigenschappen. Vanaf de rol laat het vezelsheet zich gemakkelijk in banen verwerken en het materiaal is eenvoudig op maat te knippen of te snijden. Dankzij zijn geringe dikte van slechts 0,5 mm is het afdichtingsmembraan ook zeer geschikt voor renovatieprojecten. Hiermee is de 800 niet alleen een aantrekkelijk product voor tegelzetters, ook woningcorporaties doen er graag hun voordeel mee, want de ondergrond in bijvoorbeeld douchehoeken wordt er beter door beschermd. In combinatie met 063 Euroband en 685 Eurocoat of met 683 Fibrecoat creëer je eenvoudig een waterdichte ruimte voor onbezorgd gebruik door de bewoners.

Ontkoppeling tegelvloeren

Dankzij zijn krachtige, maar flexibele structuur is 800 Eurosheet WPM ook bij uitstek geschikt als ontkoppelingssheet onder vloertegels, om eventuele dwarskrachten vanuit de ondervloer op te vangen. Bijvoorbeeld door krimp of uitzetting vanuit de constructie, of bij toepassing van vloerverwarming. In dat geval wordt het vezelsheet overlappend aangebracht op de eerste lijmlaag op de ondervloer, waarna de tegels hierop worden verlijmd. Het resultaat is een aaneengesloten, blijvend flexibele lijmverbinding, waardoor scheurvorming in het tegelwerk wordt voorkomen. 800 Eurosheet WPM wordt geleverd in een doosverpakking, op een rol van 10 strekkende meter bij 1 meter.

Forbo Eurocol
www.forbo.com