Herbestemming gebouw: hoe staat het met de brandveiligheid?

Artikel delen

Oud vastgoed met een nieuwe bestemming is big business, maar kan voor uitdagingen zorgen op het gebied van brandveiligheid. Want hoe vorm je een monumentaal theatergebouw uit de jaren 30 om tot 16 brandveilige woningen? Hoefnagels Fire Safety heeft de expertise en producten die bruikbaar zijn in alle fasen van het ontwikkel- en bouwproces. Het resultaat is een getransformeerd pand waarin de gebruikers nog lang na de oplevering veilig zijn.

Herbestemmenhoefnagels fire safety van een gebouw begint bij een nauwkeurige inventarisatie. Hoefnagels Fire Safety stelt een inspectie- en adviesrapport brandwerendheid op, waarin staat welke brandwerende voorzieningen een gebouw heeft of mist om het geschikt maken. De eisen die aan brandwerendheid en vluchtveiligheid worden gesteld zijn niet bijeengebracht in een overzichtelijke checklist. De regie over het hele brandveiligheidsconcept door een ervaren specialist is daarom cruciaal. Een specialist die beschikt over een compleet assortiment rolschermen, rolluiken, schuifdeuren en puien die voldoen aan de normeringen. De opdrachtgever krijgt daarmee de garantie dat alles voldoet aan zijn eisen én aan die van de wet.

Alex Schouteten, Fire Safety Consultant bij Hoefnagels Fire Safety: ‘’Als na het adviesrapport de seinen op groen gaan, is aansluitend de Hoe-vraag aan de beurt. Wie blind vaart op de bepalingen in het Bouwbesluit, doet zichzelf, de opdrachtgevers en de toekomstige gebruikers van het gebouw tekort. Er is volop ruimte voor creativiteit. Hoefnagels helpt om ook minder voor de hand liggende oplossingen te ontdekken, met vaak een fraaier en rendabeler resultaat.’’

Heeft u een bouwproject waar brandveilligheidsexpertise gewenst is? Laat de adviseurs van Hoefnagels Fire Safety meedenken.

Hoefnagels Fire Safety
www.hoefnagels.com