Ongekende vrijheid in ontwerp

Artikel delen

Rc Panels biedt ontelbare verschillende afwerkingsmogelijkheden die door de toepassing van robots unieke mogelijkheden biedt. En dit zonder de voordelen van industrialisatie te verliezen. Van nog niet vertoonde verbanden tot diepte in de gevel met sierpleister. Alles is mogelijk!

Gevel

We staan tegenwoordig voor een grote uitdaging. Gasloos bouwen, ecologie, circulariteit, energiebesparing, kosten- bewustzijn, innovaties. Steeds meer aspecten hebben invloed op het ontwerp. Industrialisatie en prefab elementen beginnen hierin een steeds grotere rol te vervullen. Juist omdat ze qua uitgangspunten en prestatie heel goed aansluiten bij deze aspecten. Maar soms leeft het beeld dat prefab de ontwerpmogelijkheden beperkt, terwijl dit niet zo is. Juist door gebruik te maken van de unieke mogelijkheden van automatisering en industrialisatie ontstaan er mogelijkheden die ongekend zijn in een traditioneel proces. Vaak zonder enige meerkosten.

Prefab beurs

Op de prefab beurs gaat Rc Panels laten zien dat er veel opties zijn om je te onderscheiden met industriële producten. Met de Gevelconfigurator krijg je de vrijheid om te ontwerpen binnen de kaders van prefab bouwen. Elk verband of patroon is mogelijk vanuit de beschikbare steen afmetingen strek, kop en drieklezoor en de steenformaten ‘waal’ en ‘dik’. Rc Panels kan elk ontwerp of tekening met bovenstaande ‘ingrediënten’ automatisch omzetten in een metselverband. Daarmee is het mogelijk om nieuwe verbanden te bedenken; op traditionele leest of volledig out-of-the-box.

Dit ligt volledig in lijn met de visie. In 2050 moeten alle Nederlandse woningen energieneutraal zijn. Met de huidige activiteiten gaat dit ons in Nederland niet lukken. De huidige oplossingen zijn te duur, te ingewikkeld en we hebben niet genoeg handjes op de bouw om ze te plaatsen.

Gevel

Anders kijken

Dat vraagt om anders te willen kijken. Om innovatieve oplossingen, verregaande procesinnovatie en product-eigenschappen die een bewezen hoger rendement opleveren. Met dit als leidraad werkt Rc Panels elke dag aan de perfecte vorm voor het bouwen aan de wereld van morgen.

Het bedrijf bouwt en renoveert voor én samen met onze partners woningen van de toekomst. Rc Panels vormt zich letterlijk naar de vraag van morgen. Van klant én bewoner. Energieneutraal wonen betaalbaar maken. Niet met de oplossingen van vandaag, maar met de woningschil van morgen.

Deze woningschil bestaat uit een volledig afgewerkte gevel met hoge prestaties. De gevel heeft een optimale isolatiewaarde en met een Rc van 6+ is het geschikt voor elke warmtebron. Het voordeel van het systeem is dat het bedrijf de koudebruggen in de panelen door het toepassen van een lijmtechniek heeft geminimaliseerd. Hierdoor hebben ze geen hout of staal als frame nodig. Verder zorgt het bedrijf voor een 100% luchtdicht en vochtongevoelig paneel. Rc Panels biedt aannemers de mogelijkheid om snel, steigerloos met minimale risico’s en rendabel te bouwen.

Rc Panels
www.rcpanels.nl
Standnummer 1.D066