Dit zijn de meest innovatieve patronen om als klusbedrijf tegels te leggen voor projecten

Artikel delen

Als klusbedrijf heb je gedurende het merendeel van het jaar te maken met allerlei soorten projecten. Een van de populairste aanvragen is het leggen van tegels. Dit kunnen allerlei soorten tegels zijn, van vloertegels tot metro tegels. Het leggen van tegels lijkt op voorhand een proces dat altijd hetzelfde blijft.

Tegelpatronen

Toch zijn er altijd nieuwe manieren om tegels te leggen, of dit nou voor de vloer is of juist voor de wanden van een woning. Daarbij doelen we met name op het patroon van de tegels. In deze blog leer je daarom de verschillende innovatieve patronen kennen voor het leggen van tegels. Op deze manier kun je als klusbedrijf meteen deze technieken toepassen en een frisse indruk maken op je klanten.

Kies voor een molenwiek patroon

In de eerste plaats is een molenwiek legverband uiterst innovatief. Dit is een patroon dat niet al te veel wordt toegepast, maar waar je wel echt iets mee kunt bereiken. Het molenwiek patroon is vernoemd naar de vorm van de molenwiek, oftewel een windmolen. Dit patroon leg je door simpelweg twee verschillende soorten tegels afwisselend naast elkaar te leggen. Waar de eerste tegel horizontaal gelegd wordt, leg je een andere tegel er verticaal naast en bovenop de eerste tegel. Daarbij dient een halve tegel zich in het midden van een patroon te vinden. Op deze manier ontstaat er direct een optisch interessant effect.

Ook een Romaans patroon maakt indruk

Als tweede kun je ook voor een Romaans patroon kiezen. Dit is een patroon dat vooral gebruikt wordt met vloertegels. Voor dit patroon heb je meerdere soorten tegels nodig. Daarbij beschik je zelf over de vrijheid om te bepalen welke tegels naast elkaar worden gelegd. Dit is dan ook veruit de meest innovatieve methode van het leggen van tegels, doordat het patroon volledig uniek is. Wees hierbij wel consistent in hoe je verschillende tegels afwisselt. Zo lijkt het patroon minder chaotisch.

Het blokpatroon is in opkomst

Ten derde bestaat er een legpatroon in blokverband. Dit is een patroon dat de laatste tijd steeds meer in opkomst is. Het legpatroon in blokverband wordt gelegd door eerst twee tot vier tegels naast elkaar te leggen in een blok. Vervolgens herhaal je dit, maar kies je voor een afwisselende manier van het leggen van de tegels. Heb je eerst het blok horizontaal neergelegd? Bij het volgende blok doe je dit juist weer verticaal. Door deze blokken om en om verticaal en horizontaal te plaatsen, krijg je een indrukwekkend patroon.

Al met al vergroot je als klusbedrijf de mogelijkheden die je aan klanten kunt geven betreffende het leggen van tegels.