Bouwkosten

Artikel delen

Ligbad vervangen door inloop douchehoek

Je wilt een ligbad vervangen door een inloop douche, omdat het bad bijna niet wordt gebruikt. Wat zijn de kosten van deze ingreep in de badkamer? Casadata rekent het op deze pagina voor je uit.

Tekst en beeld: Casadata

Inloopdouche

Eerst sluiten we de hoofdkraan van de waterleiding af. Het bestaande ligbad wordt verwijderd en de natte ruimte wordt geschikt gemaakt voor een nieuwe inloop douchehoek. De bestaande waterleiding voor de douchehoek passen we hierna aan (opbouw). Ook de bestaande binnenriolering voor de douchehoek wordt aangepast. Vervolgens de doucheplug aanbrengen en aardingsnet in de vloer aanbrengen. De bestaande vloer op afschot uitvlakken en kimband aanbrengen.

Betegelen en afmonteren

De wand wordt ter plaatse van het verwijderde ligbad uitgevlakt. Daarna voorlijmen en daarop wandtegels aanbrengen en afvoegen. Dan de vloertegels aanbrengen in specie, inclusief voorstrijk en afvoegen. Ook brengen we de kitvoeg aan bij het tegelwerk.

Voor de nieuwe douchecombinatie de S-koppeling voor de mengkraan verpakken met hennep en fitterskit en deze in de wand monteren. De S-koppeling waterpas stellen en afkitten. Vervolgens de rozetten om de leiding plaatsen en de mengkraan monteren.

We kunnen de hoofdkraan van de waterleiding weer openen en brengen het geheel onder druk. Hierna de mengkraan controleren op lekkage. Voor de doucheset met glijstang de gewenste plaats bepalen en deze vervolgens op de wand monteren.

Inloopdouche

Kostenopbouw

Alle kosten zijn exclusief BTW, nieuwe waterleiding en binnenriolering, sanitaire accessoires en bouwplaats voorzieningen. De kosten zijn inclusief het aanpassen van de waterleiding en binnenriolering, het verwijderen van de bestaande opsluitingen ligbad en wandtegelwerk ter plaatse en het aanbrengen van nieuw tegelwerk ter plaatse van wand en vloer. Ook is gerekend met het afvoeren van de afkomende materialen en stortkosten.

Het prijspeil is augustus 2022. Er is gerekend met een gemiddeld uurloon van € 46,20, excl. opslag bedrijfskosten, winst en risico. Bij de totaalkosten is een toeslagpercentage van 17 procent toegepast op de directe kosten. Dit toeslagpercentage bestaat uit 8% voor algemene bedrijfskosten, 5% voor winst en 3% voor risico. De berekeningsformule luidt: 1,08 x 1,05 x 1,03 = 1,168 afgerond op 17%.

tabel bouwkosten

Klik hier voor het originele Casadata tabel.

Meer informatie: www.casadata.nl

BouwTotaal