Woning verduurzamen? Kies voor een 54-mm deur

Artikel delen

In Nederland is 75% van de bestaande woningen nog niet goed geïsoleerd. Het vervangen van een deur met een dikte van 38mm door een deur van 54mm kan al een groot verschil maken. In een korte animatiefilm legt GND uit hoe het werkt en wat de voordelen zijn. Het zorgt namelijk naast een prettig en comfortabel huis en CO2-reductie ook voor een lager energieverbruik. En dat is met de huidige energieprijzen voor iedereen van belang.

Gevel

In nieuwbouw is een 54mm deur de standaard

Bij de isolatie van de gevel spelen goed isolerende deuren en deur-kozijncombinaties een belangrijke rol. Voor nieuwbouw is de 54mm-deur al 20 jaar de standaard en voor zeer energie neutrale woningen deuren met een dikte van zelfs 67 tot 80mm dikte. In bestaande woningen worden technisch achterhaalde en slecht isolerende 38mm-deuren, echter veelal vervangen door nieuwe, net zo slecht isolerende 38mm-deuren. Terwijl het toepassen van een dikkere, hoogwaardig isolerende deur met isolerende beglazing en de juiste dichtingen een veel beter resultaat geeft.

Plaatsing in bestaand kozijn

Voor toepassing van een 54-mm-deur zijn aanpassingen van het bestaande kozijn over het algemeen niet nodig. Door de zeer stabiele 54-mm-deur uit te voeren met een kaderprofilering kan de speling tussen de deur en het kozijn goed overbrugd worden en wordt de dichting optimaal. Alleen bij plaatsing in een binnendraaiende situatie – zoals de voordeur – moet specifiek naar de aansluiting aan de onderzijde van de deur gekeken worden.

In de animatiefilm legt GND uit dat een 54mm vaak zonder kozijnaanpassingen kan worden geplaatst en dat de meerkosten heel beperkt zijn. Klik hier of op de banner hieronder.

Banner

GND
www.gnd.nl