Bouwkosten

Artikel delen

Gevel aan buitenzijde isoleren en afwerken met geveldelen

Je wilt een gevel van een vrijstaande woning aan de buitenzijde isoleren. Hierna volgt er een afwerking met geveldelen. Wat zijn de kosten van deze aanpak van de gevel? Casadata rekent het op deze pagina voor je uit.

Gevelisolatie

Er is uitgegaan van een buitengevel bij een vrijstaande woning met 186 m2 te isoleren geveloppervlakte. Aan de buitenzijde van de gevel monteert men de isolatieplaten. Bij EPS isolatie Isobouw Slimfort en bij PIR isolatie Recticel Powerwall wordt eerst een Styrock HR gevelplint met Holonite lekdorpel gemonteerd. Bij de EPS isolatie Slimfort gebeurt dat met houtdraadbouten 8 x 225 mm, klemplaat en plug en bij de PIR isolatie Powerwall worden de gevelplinten gelijmd met Insta-Stik MP universele Fast Cure spuitlijm.

Vervolgens brengt men op het bovenliggende gevelvlak de EPS Isobouw Slimfort of de PIR Recticel Powerwall aan. Bij de Resol isolatie Kingspan Kooltherm start men met de Kingspan Kooltherm isolatieplaten K8 van 50 mm dik en vervolgens monteert men de Kingspan Kooltherm isolatieplaten K15 van 60 mm dik.

De gevelbekleding met rabatdelen of gevelprofielen monteert men op het houten regelwerk met draaglatten op voldoende onderlinge h.o.h. afstand, afhankelijk van de geventileerde luchtspouw. De draagstructuur moet de op het gebouw inwerkende windkrachten en de belasting van het eigen gewicht kunnen opnemen. Het hout voldoende beschermen tegen aantasting van schimmels. Aan de onderzijde, de bovenzijde en de details van het regelwerk moeten de openingen voldoende ventilatie mogelijk maken: minimaal 10 mm per meter.

Kosteninformatie

Alle  kosten zijn exclusief BTW, steigerwerk, bouwplaatsvoorzieningen, het afvoeren van de afkomende materialen en stortkosten. De kosten zijn inclusief isolatie, houten regelwerk, kantlaaflatten, aluminium lekdorpels, gevelbekleding en ventilatieprofielen. Het prijspeil is augustus 2022.

Er is gerekend met een gemiddeld uurloon van € 46,20 excl. opslag bedrijfskosten, winst en risico. Bij de totaalkosten is een toeslagpercentage van 17 procent toegepast op de directe kosten. Dit toeslagpercentage bestaat uit 8% voor algemene bedrijfskosten, 5% voor winst en 3% voor risico. De berekeningsformule luidt: 1,08 x 1,05 x 1,03 = 1,168 afgerond op 17%.

Buitenzijde isoleren met EPS isolatie Isobouw SlimFort

Slimfort is een isolatiesysteem voor gevels met bekleding. De SlimFort isolatieplaten bestaan uit hoogwaardige EPS HR-isolatie en zijn voorzien van een messing/groef klikverbinding en van geïntegreerde metalen beugels. Hierdoor ontstaat er een doorlopende isolatielaag zonder onderbrekingen met houten latten. Door deze beugels zijn de isolatieplaten eenvoudig en snel te plaatsen en kan één persoon het stelwerk realiseren. Elke beugel moet aan de achterconstructie bevestigd zijn.

Buitenzijde isoleren met Resol isolatie Kingspan Kooltherm

De Kooltherm K8 en K15 isolatieplaten hebben een kern van resol hardschuim. De K8 is een universele isolatieplaat voor het isoleren van de spouw en na-isoleren van de gevel. De plaat is aan beide zijden gecacheerd met micro-geperforeerd aluminiumfolie. De isolatieplaat heeft standaard een sponning van 10 mm. De  K15 is geschikt voor het isoleren van vliesgevels en na-isoleren van de gevel en de plaat is aan één zijde voorzien van gesloten zwart samengesteld aluminiumfolie en andere zijde van micro-geperforeerd blank aluminiumfolie. De isolatieplaat heeft rechte kanten.

Buitenzijde isoleren met PIR isolatie Recticel Powerwall

Powerwall is een isolatiesysteem voor gevels met bekleding. De isolatieplaat heeft een harde Taufoam kern uit polyisocyanuraatschuim (PIR) en is aan beide zijden voorzien van licht gewafelde aluminiumfolie van 50µ. De plaat heeft een tand-en-groef kliksysteem.

Meer informatie: www.casadata.nl

BouwTotaal