Villeroy & Boch en Dornbracht beëindigen langdurige samenwerking

Artikel delen

Villeroy & Boch AG en Dornbracht AG & Co. KG zullen hun langdurige samenwerking in het segment badkamerkranen en -accessoires eind 2023 beëindigen. Dit betekent dat de productie en distributie van Villeroy & Boch badkamerkranen en -accessoires door Dornbracht, die onder de bestaande licentieovereenkomst valt, volgend jaar afloopt. Service en reserveonderdelen voor de producten zullen beschikbaar blijven. Met dit wederzijdse besluit geven de ondernemingen hun respectievelijk gewijzigde strategische afstemming weer.

Badkamer

Villeroy & Boch en Dornbracht kunnen terugkijken op een succesvolle samenwerking gedurende 20 jaar. Tegelijkertijd is het einde van deze samenwerking voor Villeroy & Boch het startpunt om het eigen assortiment kranen, waarmee het jaren geleden is begonnen op niet-Europese markten zoals China en in de Golfregio, in andere markten te introduceren. Bij Dornbracht leidt de in 2020 onder nieuw management ingezette bedrijfstransformatie tot een meer consequente oriëntatie op de kerncompetenties van het merk en tot uitbreiding van het portfolio en de service.

Villeroy & Boch komt met eigen kranen assortiment

De nieuwe Villeroy & Boch kranen zijn perfect afgestemd op de badkamercollecties van het merk, zijn eenvoudig te installeren en zijn van hoge kwaliteit. Zo zorgen ze voor een eenvoudigere, veilige en tijdbesparende uitvoering van het badkamerontwerp.

Met de lancering van badkamerkranen en accessoires zal Villeroy & Boch vanaf september 2022 ook op een aantal Europese kernmarkten vertegenwoordigd zijn met een eigen productassortiment. In Nederland zal de introductie plaatsvinden in maart 2023, na de beurs ISH 2023. De kranen en accessoires worden ontwikkeld via eigen competentiecentra in Mettlach, Duitsland en Vargarda, Zweden, ondersteund door een internationaal productienetwerk.

Dornbracht richt zich op kerncompetentie en diensten

Het transformatieproces dat in 2020 bij Dornbracht is gestart, omvat onder meer een consequente afstemming van het bedrijf op groei en versterking van het product- en dienstenaanbod van het merk Dornbracht. Onder de nieuwe claim ‘Leading Designs for Architecture’ benadrukt het bedrijf zijn standaard voor het creëren van geavanceerde en trendsettende designkranen en waterervaringen.

Naast productontwikkeling op basis van duidelijk gedefinieerde designprincipes, omvat dit ook het waarborgen van een servicekwaliteit. De consequente oriëntatie op de behoeften van architecten, handel en ambacht is hier de basis van de samenwerking met marktpartijen.

In die zin zal Dornbracht het vanuit Iserlohn geleverde assortiment Villeroy & Boch-kranen blijven onderhouden en de levering van reserveonderdelen voor minstens tien jaar handhaven.