Hoe beveilig je jouw bouwplaats tijdens de donkere dagen?

Artikel delen

Het wordt eerder donker en dus zijn het ideale omstandigheden voor inbrekers die waardevolle materialen, stroomkabels of gereedschappen willen stelen. Wist je dat er tijdens de kerstdagen zelfs twee keer zoveel inbraken zijn dan gedurende de rest van het jaar? We geven je 5 tips om dit op jouw bouwplaats te voorkomen.

Bouwplaats

1. Sluit jouw bouwplaats goed af

Maak het een dief niet te makkelijk. Controleer of ramen en deuren zijn afgesloten en sluit je terrein goed af met een hekwerk. Maak gebruik van goedgekeurde sloten waar maar een beperkt aantal personen de sleutel of code van heeft. Nog een extra advies: Spreek goed af wie afsluit, zodat het hekwerk niet per ongeluk open blijft staan.

2. Zorg voor verlichting

Als een dief in de nacht is een uitdrukking die ook van toepassing is. Dieven en vandalen opereren het liefst in het donker. Daarom zullen ze er eerder voor kiezen om een goed verlichte bouwplaats links te laten liggen. Heb je rekening te houden met omwonenden? Dan kun je verlichting met een bewegingsmelder installeren.

3. Tijdelijke beveiliging

Ongewenst bezoek is nooit te voorkomen. Daarom is tijdelijke beveiliging de ideale oplossing. Mobiele cameramasten hebben een sterk preventieve werking. Mochten ze wel het terrein op komen dan hebben de camera’s en getrainde centralisten dit direct in de gaten en wordt indien nodig politie en beveiliging ingeschakeld. De pakkans is erg groot en de schades worden enorm beperkt.

Bouwplaats

4. Bewaar waardevolle spullen op een extra beveiligde plek

Bouwmaterialen zijn duur en schaars. Daar moet je extra zuinig op zijn. Zorg ervoor dat je bouwplaats goed opgeruimd is. Laat gereedschap mee naar huis nemen of ruim het na werktijd op in een materiaalcontainer. Graaf stroomkabels zoveel mogelijk in en groepeer de waardevolle bouwmaterialen zoveel mogelijk. Kijk of er een mogelijkheid is om toegang tot die materialen te blokkeren om inbrekers het moeilijk te maken. Zo kan het bouwproces de volgende dag gewoon weer doorgaan.

5. Laat een beveiligingscheck uitvoeren

De beste tip voor de donkere dagen is het laten uitvoeren van een beveiligingscheck. Een specialist bepaalt de risico’s op jouw project en brengt dan op locatie advies uit over jouw tijdelijke beveiliging. Waar kan je het best mobiele cameramasten plaatsen? En welke masten zijn geschikt voor jouw situatie? Op deze manier weet je zeker dat je goed beveiligd bent.

Op deze manier weet je zeker dat je goed beveiligd bent en kun je met een gerust hart kerst vieren. Benieuwd naar wat je nog meer kan doen? Lees hier meer.

BouWatch. Voortgang bewaakt.
www.bouwatch.nl