Vier nieuwe lamellenschijven

Artikel delen

Het bijzondere aan de vier nieuwe lamellenschijven van Klingspor is de flexibiliteit. In vergelijking met een afbraamschijf, zorgt deze schijf voor aangenamer slijpen door een geringere vibratie en een lager geluidsniveau. De schijf is leverbaar in een groot aantal uitvoeringen: vlak of gewelfd, grof of fijn, met slijpmiddel op basis van korund, vlies of keramisch. Ook de vier nieuwe types in het Klingspor assortiment weten te overtuigen door de prestaties en het comfort voor de gebruiker.

Schijven

SMT 975 – de ‘duurzame’

Een lamellenschijf met meerdere overtuigende eigenschapen: de nieuwe keramische ‘Cevolution’-technologie en de trimbare steunschijf zorgen voor een lange levensduur. Dankzij de Cevolution weet de SMT 975 te overtuigen door de lange standtijd en de extreme agressiviteit. De kunststof steunschijf is eenvoudig te trimmen zodat het ongebruikte slijpmiddel in het binnenliggende bereik van de schijf ook kan worden opgebruikt. Dit zorgt voor extra levensduur ten opzichte van de traditionele lamellenschijf. Door de geïntegreerde M14-draad is een efficiënte gereedschapswissel mogelijk zonder gebruik te maken van een spansleutel.

SMT 974 – de ‘solide’

Ook de SMT 974 weet te overtuigen met de nieuwe, zelfslijpende Cevolution® keramische slijpkorrel. In combinatie met de katoenen drager wordt deze SMT betrouwbaar schuurgereedschap. De extra dichte bestrooiing van de schuurkorrel, zorgt voor een bijzonder lange stand-tijd. De SMT 974 is geoptimaliseerd voor zeer hoge materiaalverwijdering van staal.

SMT 976 – de ‘coole’

Deze lamellenschijf is door de Klingspor technici geoptimaliseerd voor de bewerking van RVS. Dankzij de multibinding bestrooiing en het zelfslijpend effect weet de SMT 976 te overtuigen bij de bewerking van een groot aantal materialen. Dit omwille van de agressieve werking en de langere standtijd dan het voorgaande type SMT 996. De multibinding vermijdt oververhitting in de slijpzone tijdens het slijpen. De SMT 976 is daardoor optimaal geschikt voor RVS, non-ferro metalen en aluminium.

SMT 674 – de ‘efficiënte’

Prijs-prestatie heeft een nieuwe naam: SMT 674. Met dit model introduceert Klingspor voor het eerst een keramische slijpkorrel in de Supra-lijn. De producten uit deze lijn staan voor betrouwbare en krachtige producten die met name weten te overtuigen door de uitstekende prijs-prestatieverhouding. De SMT 674 is universeel inzetbaar bij de metaalbewerking en is een echte all-rounder.

KLINGSPOR B.V.
www.klingspor.nl