BouwBeurs 2023: ‘Samen bouwen aan de toekomst’

Artikel delen

Van maandag 6 tot en met vrijdag 10 februari 2023 vindt in de Jaarbeurs Utrecht BouwBeurs 2023 plaats. Na vier jaar afwezigheid door corona eindelijk weer een fysieke BouwBeurs! Centraal staat de transitie in de bouw met als thema’s circulariteit, industrialisering en digitalisering. Ook BouwTotaal is weer aanwezig. In Hal 7 ontmoeten we je graag op stand A011.

Beeld: Jaarbeurs BV / BouwBeurs

Beursvloer Bouwbeurs

BouwBeurs 2023 speelt zich af in de hallen 7 t/m 12, met ruim 500 exposanten. “Na vier jaar afwezigheid door corona merken we een grote behoefte bij bezoekers en exposanten om elkaar te ontmoeten en te inspireren. Met BouwBeurs 2023 brengen we weer de hele bouwsector bij elkaar”, aldus beursmanager Joyce van de Hoef.

De vakbeurs staat volgens haar in het teken van de nieuwste ontwikkelingen binnen de bouwsector: “We komen met een groot aantal nieuwe onderdelen op het gebied van circulariteit, industrialisering en digitalisering. Zo is er een speciaal Cirkel Theater ingericht waarin bezoekers kennis kunnen opdoen over circulair ontwerpen en bouwen. Daarnaast is er het Tech Forum waarin het thema digitaal bouwen wordt toegelicht. Ook nieuw zijn de BouwBeurs Awards: dat zijn innovaties van exposanten die de aandacht van de markt verdienen. De winnaars worden tijdens de beurs bekendgemaakt. Daarnaast staan de bekende activiteiten zoals wedstrijden en diverse demo’s weer op het programma.”

Het nieuwscafe op de bouwbeurs

BouwBeurs Nieuwscafé, tussen Hal 7 en 8.

Samenwerken

Op de BouwBeurs kunnen bezoekers veel nieuwe trends verwachten en praktische demonstraties bijwonen van nieuwe technieken. Daarnaast zijn er volop innovaties op het gebied van onder andere prefab, bouwmaterialen zoals glas en hout en andere innovaties. Maar er is ook veel ruimte om te netwerken, voor inhoudelijke debatten en voor entertainment. “We geloven sterk in een mix van professionele ontwikkeling en het delen van relevante kennis. Stikstof, de energiecrisis, de druk op de bouw om per 2050 CO2-neutraal te zijn; het maakt dat we allemaal de urgentie voelen om samen te werken en kennis en ervaring uit te wisselen. Samen maken we de bouw toekomstbestendig en wij kijken ernaar uit om komende februari daarvoor het platform te bieden en de markt te verbinden”, aldus Joyce van de Hoef.

Beursvloer Bouwbeurs

Activiteiten

Er zijn veel activiteiten op de beursvloer, zoals een Glaspaviljoen (zie kadertekst), Houtpaviljoen (zie kadertekst) en Tegelplein (zie kadertekst). Andere activiteiten zijn:

 • BouwBeurs Nieuwscafé, tussen Hal 7 en 8. Het BouwBeurs Nieuwscafé (powered by Aannemer) staat in het teken van actuele en interessante onderwerpen die de bouw raken. Ondernemers, fabrikanten en captains of industry worden heel de week geïnterviewd. Gastheer is Frans Reichardt.
 • Loopbaanplein, tussen Hal 8 en 9. Jouw carrière een boost geven? Op zoek naar aanvullende scholing, de beste opleiders, detacheerders en uitzendbureaus in de bouw? Je vindt het allemaal op het BouwBeurs Loopbaanplein.
 • Start-Up straat, Hal 9. In de BouwBeurs Start-Up straat maak je kennis met bedrijven die de stap naar zelfstandigheid hebben gezet. Omdat er een nieuw briljant idee ontstond, een prachtige innovatie de kop op stak of gewoon omdat het tijd was om je eigen ding te doen.
 • Natuurinclusief Bouwen Paviljoen, Hal 11. Nieuw dit jaar op BouwBeurs 2023 is het Natuurinclusief bouwen paviljoen. Natuurinclusief bouwen is een duurzame manier van bouwen waar lokale biodiversiteit en natuurwaarden centraal staan. Kom tijdens je beursbezoek naar het paviljoen en leer alles over deze groene manier van bouwen! Partners zijn Mobilane, Ecoresult, Sempergeen en Vivara Pro.
 • Veiligheidsplein, Hal 12. In de bouw komt veiligheid op de eerste plaats. Regelgeving, maar vooral ook een ruime keuze aan middelen zoals kleding en opleidingen die een veilige werkplek waarborgen, moeten er samen voor zorgen dat de bouw steeds veiliger wordt. Volandis organiseert daarom het Veiligheidsplein en een aantal interessante kennissessies. Partners zijn het Nederlands VeiligheidsInstituut (NLVI), VeiligWerk, AIRBO en UltraKnee.
 • Vlok Kennisplein voor Vakmensen, Hal 12. Ook nieuw is het Vlok Kennisplein voor Vakmensen. Een plein waar bezoekers van de BouwBeurs kennis kunnen vergaren over verzekeringen, materialen, werk, et cetera. Tevens een plek waar vakmensen elkaar kunnen ontmoeten in een leuke setting.
 • Diverse routes. Tijdens BouwBeurs 2023 kun je diverse routes over de beursvloer volgen. Zo mis jij geen belangrijke ontwikkeling bij het volgen van de innovatieroute en kom je alles over duurzaamheid te weten via de duurzaamheidsroute. De deelnemende exposanten zijn te herkennen aan het logo en ook in de app vind je de routeoverzichten.
 • Maandag 6 en dinsdag 7 februari zijn de BouwBeurs Studentendagen. Dan kun je als aankomend talent kennis maken met alles wat de bouw zo geweldig maakt. Ga in gesprek met exposanten, bekijk de laatste innovaties en productontwikkelingen en ga vol nieuwe kennis en inspiratie weer naar huis. We bouwen samen aan de toekomst!

Beursvloer Bouwbeurs

Algemene informatie BouwBeurs 2023

Bouwbeurs huisstijl

Openingstijden
Maandag 6 februari:               09.30 – 17.30 uur

Dinsdag 7 februari:                 09.30 – 17.30 uur
Woensdag 8 februari:             09.30 – 17.30 uur
Donderdag 9 februari:            09.30 – 20.30 uur (avondopening!)
Vrijdag 10 februari:                09.30 – 17.00 uur

Informatie: www.bouwbeurslive.nl

Toegang
Toegang tot BouwBeurs 2023 regel je eenvoudig online via: www.bouwbeurslive.nl. Gebruik de code BouwBeurs2023 voor gratis toegang. Op de website kun je ook de BouwBeurs App downloaden. Hiermee kun je de weg naar exposanten makkelijk vinden via de navigeerbare plattegrond. Je stelt  eenvoudig een programma samen en je kunt een connectie met een exposant of andere bezoeker maken.

Gratis via uitnodiging
Op uitnodiging van een exposant, partner of organisatie heb je gratis toegang. Gebruik de uitnodigingslink die je via hen hebt ontvangen / aangevraagd of vul op de website de code BouwBeurs2023 in voor gratis toegang. Dat kan via www.bouwbeurslive.nl en klik dan op ‘Registreren’. Na het invullen van de code en je gegevens ontvang je een e-mail met barcode. Dit is direct je gratis toegangsbewijs. Neem een print mee naar de BouwBeurs of bewaar het bericht in je telefoon.

Thema’s per hal

 • Hal 7: Afbouw en renovatie, installatie, elektrotechniek en Tegelplein.
 • Hal 8: Circulair bouwen, bouwmaterieel en steigers.
 • Hal 9: Digitaal bouwen, ruwbouw, Loopbaanplein, Tech Forum en Start-up straat.
 • Hal 10: Bouwmaterialen, Glaspaviljoen en Houtpaviljoen.
 • Hal 11: Dak en isolatie en Natuurinclusief Bouwen Paviljoen.
 • Hal 12: Gereedschappen, VLOK Kennisplein voor Vakmensen en Veiligheidsplein.

Tussen de hallen vind je het BouwBeurs Café, het grootste bouwcafé van Nederland.

Glaspaviljoen

Op het Glaspaviljoen vind je alle innovaties en ontwikkelingen die op het gebied van glas denkbaar zijn. Dit paviljoen wordt georganiseerd in samenwerking met de Vakgroep GLAS van Koninklijke Bouwend Nederland.

Glaspaviljoen

Genomineerd voor Glas Award 2023: Q Residences Amsterdam met zeer grote (gebogen) ruiten. Grootste ruiten zijn 2900 x 5300 mm. Foto: Vandaglas Arnhem / Glas Award 2023.

Een aantal leden van Vakgroep GLAS zal met een stand hun producten promoten. De deelnemers aan het GlasPlein zijn: AGC, Baka Glass, Nissink Business Glas, Pilkington, Timmermans Hardglas en Vlakglas Recycling Nederland. Dankzij de esthetische waarde van glas is het Glaspaviljoen ook interessant voor architecten, woningbouwverenigingen, vastgoedbeheerders, technische ontwerp- en adviesbureaus bouwbedrijven en groothandelaren.

Glas Award 2023
Op donderdag 9 februari wordt de Glas Award 2023 uitgereikt aan het project dat vlakglas het beste heeft toegepast in het interieur en/of exterieur van een gebouw. Aspecten als ontwikkeling, organisatie, product, project en het innovatief karakter zijn daarbij invalshoeken. De prijs is een initiatief van Bouwend Nederland Vakgroep GLAS. Maxime Verhagen, voorzitter van Bouwend Nederland, zal de awards uitreiken. Dagvoorzitter Mathilde Lubbers zal, samen met Peter van Rhede, de uitreiking begeleiden. De genomineerde projecten en inzenders zijn:

 1. Gevelbeglazing hulpwarmtecentrale ASC (Amsterdam South Connection) voor opslag stadswarmte Amsterdam. Inzender: D&O Bouwglas Franeker.
 2. Q Residences Amsterdam met zeer grote (deels gebogen) ruiten. Inzender: Vandaglas Arnhem.
 3. Echo, onderwijsgebouw op campus van TU Delft, met tweezijdig opgelegd glas dat verdiepingshoog vrij overspant. Inzender: Octatube.
 4. Artist-in-residence te Wassenaar: zelfdragend glazen stolp boven kelderpatio. Inzender: HDK architecten bna bni bnsp.

Houtpaviljoen

Het succesvolle Houtpaviljoen keert terug op de BouwBeurs in Hal 10. Het fascinerende Houtpaviljoen in 2019 werd zelfs bekroond met ‘De Outstanding Award’ van de Jaarbeurs. Ook in 2023 is er weer sprake van een nieuwe veelbelovende houten constructie.

Het Houtpaviljoen op de bouwbeurs 2019

Het Houtpaviljoen in 2019.

Op de verzamelstand van zo’n 200 m² is er ruimte voor bedrijven die zich sterk willen maken voor bouwen met hout. Omdat hout een betrouwbaar, flexibel, gevarieerd, hightech en milieuvriendelijk bouwmateriaal is van hoge kwaliteit. Architect Huub Speksnijder heeft een nieuw, heel bijzonder ontwerp gemaakt, dat Assink Hout heeft uitgewerkt: een yurt-achtige houtconstructie.

Het Houtpaviljoen – versie 2.0 – beleefde in 2015 zijn primeur op de BouwBeurs, mede dankzij de steun van ruim 65 sponsoren uit het houtvak. In tien weken tijd werd het Houtpaviljoen neergezet op 60 m² om het gebruik van hout in de bouw te promoten tijdens de beurs. In 2017 verbonden ruim negentig houtbedrijven hun naam aan het Houtpaviljoen ‘Bouwen op Hout!’, weer in Hal 10 van de BouwBeurs. Deze editie besloeg het paviljoen 100 m². Vanwege zijn houtconstructie,  uitstralingen en de samenwerking met sponsorbedrijven was het Houtpaviljoen een echte publiekslieveling. In 2019 is het Houtpaviljoen wéér groter geworden en groeide naar circa 200 vierkante meter.

Houtborrel
Traditiegetrouw vindt op donderdagmiddag 9 februari de Houtborrel plaats. Houtprofessionals komen samen met de initiatiefnemers en sponsoren om te genieten van een hapje en een Belgisch biertje gesponsord door VandeCasteele Houtimport.

Partners
Het Houtpaviljoen is een initiatief van een aantal bedrijven en organisaties in het brede houtvak in zowel Nederland als daarbuiten. De partners van het collectief zijn: houthandel en zagerij Assink Hout, HSB Collectief, Ingenieursbureau Evan Buytendijk (IEB), Hasslacher Norica Timber en het vakblad Houtwereld.

Standnr. 10.F010

Alle informatie is terug te vinden op Houtpaviljoen.nl. Tevens vindt u op de website de namen van de partijen die zich hebben aangesloten bij het Houtpaviljoen.

Tegelplein

Het Tegelplein in Hal 7 biedt volop de laatste informatie en toepassingen die van belang zijn voor de tegelzetter. Vooraanstaande bedrijven geven voorlichting en er zijn continu product- en projectpresentaties. Zes A-merken en de Bond voor Aannemers in Tegelwerken (BOVATIN) zorgen ervoor dat je geïnformeerd en geïnspireerd het plein weer verlaat!

Het Tegelplein op bouwbeurs 2019

Het Tegelplein in 2019 was een groot succes!

Op het Tegelplein heeft ieder bedrijf zijn eigen stand, zodat je als tegelzetter op één en dezelfde plek deze belangrijke bedrijven op het gebied van tegelverwerking kunt bezoeken. Naast het bezoeken van de stands kun je ook even rustig aan de gezamenlijke bar zitten. En ondertussen kun je onder het genot van een drankje met de diverse vertegenwoordigers een goed gesprek voeren en de nieuwste innovaties en de productvideo’s van de deelnemende bedrijven bekijken.

Opleiding tot tegelzetter
Ben je nu nog geen tegelzetter, maar ben je geïnteresseerd in het beroep (of wie weet word je dat wel na het bezoek aan het Tegelplein…)? Dan kun je meteen terecht bij de Branchevereniging Bovatin die jou graag informeert over het prachtige vak van tegelzetter.

Wie doen er mee?
Deze editie slaan wederom verschillende bedrijven de handen ineen. Op het plein zorgen zes vooraanstaande merken voorlichting over innovatieve oplossingen: Ardex, Lithofin, Rako, RUBI Benelux, Schlüter Systems en wedi GmbH. Daarnaast is BOVATIN aanwezig.

Standnr. 7.D082.

Programma presentaties

Presentaties op de bouwbeurs

Tijdens BouwBeurs 2023 zijn er dagelijks interessante presentaties te volgen. Kijk op de website bouwbeurslive.nl voor de meest actuele informatie. Hieronder vast een greep uit het programma:

Dag Tijdstip Locatie* Titel Inhoud en spreker
Maandag 6 11:00 tot 11:30 Tech Forum Binnenwarmtepomp: verwarmen en ventileren zonder buitenunit Door: Richard Vermeeren en Leon de Groot van Inventum Technologies. Ze praten je bij over de binnenwarmtepomp. Met één toestel zonder buitenunit verwarm en ventileer je je huis.
Maandag 6 12.30 tot 13:00 Cirkel Theater Geautomatiseerde software voor transformatie Door: Berend Raaphorst, Engineer / Constructor bij Respace. Om al het leegstaande vastgoed betaalbaar, snel en op maat te kunnen transformeren, parametriseerde Berend Raaphorst het Respace inbouwsysteem.
Maandag 6 12:45 tot 13:15 Tech Forum Revolutionaire binnenklimaatoplossingen voor de gestapelde bouw Door: Ellen Feddes, Productmanager Zehnder. Een hightech binnenklimaatsysteem met hoge BENG-score, lage onderhoudsfrequentie én ultracompact, ook voor kleine appartementen.
Maandag 6 13:15 tot 13:45 Tech Forum Duurzaam Renoveren Door: Astrid de Groot, Manager, Zehnder. Voor de bouw- en installatiesector liggen er ambitieuze doelstellingen vanuit het Klimaatakkoord. Nieuwe concepten vliegen je om de oren. Er zijn volop kansen, maar waar moet je beginnen?
Maandag 6 13:15 tot 13:45 Cirkel Theater Digitaal Skills paspoort Door: Volandis. Hoe houd je alle vakmensen fit en veilig tot hun pensioen én mobiliseer je nieuwe mensen? Sinds 2019 is er het Digitaal Skills Paspoort (DSP).
Maandag 6 14:00 tot 14:30 Nieuws Café De koploper: Ferry van Wilgenburg over circulair bouwen Ferry van Wilgenburg, directeur bouwbedrijf Kesselaar & Zn in Alkmaar, schreef notitie over circulair bouwen. “Onze toekomstige meerwaarde ligt niet in de manier waarop we tien jaar geleden ons geld verdienden. Er zit echt wat anders aan te komen.”
Maandag 6 14:15 tot 14:45 Tech Forum Projectmatig verduurzamen; hybride is goed, gasloos is beter! Door: Stephan Stoffer, Itho Daalderop Nederland B.V. Duurzaam, all electric of hybride, verwarmen en koelen.
Maandag 6 15:00 tot 15:30 Tech Forum Spoedcursus Houtbouw: Industrieel bouwen met hout Door: Mark Kemna, FSC. Industrieel bouwen met hout.
Maandag 6 15:30 tot 16:00 Cirkel Theater Hoe recyclen we onze zonnepanelen? Door: Jan-Willem Jehee, Stichting Zonne-energie Recycling Nederland. Waar kan je zonnepanelen inleveren als ze aan het einde van hun levensduur zijn? En wat gebeurt er dan mee?
Maandag 6 15:45 tot 16:15 Tech Forum Oplossingsvrij uitvragen en prestatiegericht aanbieden: meer waarde en kwaliteit; minder risico bij het realiseren van een gebouw Door: Ketenstandaard. Deze organisatie presenteert met Oplossingsvrij Uitvragen een nieuwe specificatiemethodiek die aansluit op de STABU-systematiek en op bestaande (inter)nationale (BIM)-standaarden.
Dinsdag 7 10:00 tot 10:30 Cirkel Theater Leefstijl Door: Volandis. Een gezonde leefstijl zorgt dat je fitter bent. Dat helpt mee om tot aan je pensioen gezond in de bouw te werken. Hoe zorg je voor een gezonde leefstijl?
Dinsdag 7 10:15 tot 10:45 Tech Forum Digitalisatie als katalysator voor duurzaamheid en efficiëntie Door: SoftwareONE BV. We staan voor diverse uitdagingen: tekort aan vakmensen en grondstoffen en duurzaamheid doelstellingen. Digitale technologie kan door bouwbedrijven worden ingezet om duurzaamheid en efficiëntie te bevorderen.
Dinsdag 7 10:45 tot 11:15 Cirkel Theater Opgelucht verduurzamen Door: Escom. Het integrale energiesysteem van Escom sluit groot vastgoed in één keer aan op de duurzame energiebronnen zonlicht & lucht.
Dinsdag 7 11:00 tot 11:30 Tech Forum Binnenwarmtepomp: verwarmen en ventileren zonder buitenunit Door: Richard Vermeeren en Leon de Groot van Inventum Technologies. Ze praten je bij over de binnenwarmtepomp. Met één toestel zonder buitenunit verwarm en ventileer je je huis.
Dinsdag 7 11:30 tot 12:00 Cirkel Theater Persoonlijke groei, durf jij? Kirsten neemt jou mee in de kansen en belemmeringen voor jouw persoonlijke groei in de huidige arbeidsmarkt.
Dinsdag 7 12:30 tot 13:00 Cirkel Theater Spoedcursus Houtbouw: Circulariteit, iedere vezel telt! Door: Michelle Stede, projectmanager FSC. Spijker je kennis over circulaire ontwerpprincipes in houtbouw bij.
Dinsdag 7 12:45 tot 13:15 Tech Forum Revolutionaire binnenklimaatoplossingen voor de gestapelde bouw Door: Ellen Feddes, Productmanager Zehnder. Een hightech binnenklimaatsysteem met hoge BENG-score, lage onderhoudsfrequentie én ultracompact, ook voor kleine appartementen.
Dinsdag 7 13:15 tot 13:45 Tech Forum Duurzaam Renoveren Door: Astrid de Groot, Manager, Zehnder. Voor de bouw- en installatiesector liggen er ambitieuze doelstellingen vanuit het Klimaatakkoord. Nieuwe concepten vliegen je om de oren. Er zijn volop kansen, maar waar moet je beginnen?
Dinsdag 7 13:15 tot 13:45 Cirkel Theater Natuurinclusief ontwerpen en bouwen Door: Paul Hakkenberg en Kees Spanjer, advisor/consultant Sempergreen. Als we willen dat gebouwen minder of geen CO2 uitstoten, en dat nieuwbouw of renovatie niet langer ten koste gaat van de natuur, dan moet natuurinclusief bouwen de norm worden.
Dinsdag 7 14:00 tot 14:30 Cirkel Theater Circulair slopen, gebeurt dat echt? Door: Erik Hoven. Projectmanager Stichting Veilig en Milieukundig Slopen. Erik Hoven vertelt hoe gecertificeerde sloopaannemers de stap maken naar circulariteit en hoe dat in samenwerking met de opdrachtgever tot stand komt.
Dinsdag 7 14:15 tot 14:45 Tech Forum Projectmatig verduurzamen; hybride is goed, gasloos is beter! Door: Stephan Stoffer, Itho Daalderop Nederland B.V. Duurzaam, all electric of hybride, verwarmen en koelen.
Dinsdag 7 14:45 tot 15:15 Cirkel Theater Fysieke belasting Door: Volandis. Fysieke belasting: wat is dat en welke lichamelijke klachten zien we als gevolg daarvan? Wat kun je er als werkgever aan doen om dit tegen te gaan?
Dinsdag 7 15:00 tot 15:30 Tech Forum BIM en planningsdata van het kantoor tot op de bouwplaats Door: Thinkproject. Grip op bouwprojecten van ontwerp tot beheer en toegang tot alle plannen, alle modellen, altijd en overal.
Dinsdag 7 16:00 tot 16:30 Nieuws Café De BouwBelang MKB Trofee 2023 Door: BouwBelang, magazine van Aannemersfederatie Nederland Bouw & Infra (AFNL). Welke dienst, product of materiaal heeft de grootste positieve impact op de bouwpraktijk van de gemiddelde mkb-bouwondernemer?
Dinsdag 7 16:30 tot 17:00 Tech Forum Oplossingsvrij uitvragen en prestatiegericht aanbieden: meer waarde en kwaliteit; minder risico bij het realiseren van een gebouw Door: Ketenstandaard. Deze organisatie presenteert met Oplossingsvrij Uitvragen een nieuwe specificatiemethodiek die aansluit op de STABU-systematiek en op bestaande (inter)nationale (BIM)-standaarden.
Woensdag 8 10:45 tot 11:15 Cirkel Theater Zorg en vergoedingen vanuit de CAO Door: Volandis. Wil je weten welke zorg, vervolgactiviteiten en voorzieningen voor jou en je werknemers beschikbaar zijn? Ben je op zoek naar tips om de opkomst van de PAGO/DIA te verhogen? Maak kennis met regelingen uit de cao Bouw & Infra.
Woensdag 8 11:00 tot 11:30 Tech Forum Binnenwarmtepomp: verwarmen en ventileren zonder buitenunit Door: Richard Vermeeren en Leon de Groot van Inventum Technologies. Ze praten je bij over de binnenwarmtepomp. Met één toestel zonder buitenunit verwarm en ventileer je je huis.
Woensdag 8 11:30 tot 12:00 Nieuws Café De innovatie: mineraal gevelpaneel met de looks van baksteen Door: Inpakt. Met het minerale gevelpaneel van INpakt Gevelsystemen kan relatief snel en makkelijk een nieuwe gevelbekleding op de gewenste isolatie worden aangebracht. Een oplossing voor na-isolatie met de looks van baksteen.
Woensdag 8 11:30 tot 12:00 Cirkel Theater Parametrische software voor massa maatwerk Door: Eldin Fajkovic, Architect, Respace. Massa maatwerk is het principe waarmee Eldin het parametrische Respace bouwsysteem ontwikkelde, waarmee ieder mogelijk gebouw op maat getransformeerd kan worden.
Woensdag 8 11:45 tot 12:15 Tech Forum Masterclass: het geheim achter meer rust in je werk Door Woub. Tijdens deze masterclass ga je achter het geheim komen hoe je meer rust in je werk krijgt.
Woensdag 8 12:45 tot 13:15 Tech Forum Revolutionaire binnenklimaatoplossingen voor de gestapelde bouw Door: Ellen Feddes, Productmanager Zehnder. Een hightech binnenklimaatsysteem met hoge BENG-score, lage onderhoudsfrequentie én ultracompact, ook voor kleine appartementen.
Woensdag 8 13:15 tot 13:45 Cirkel Theater Feit of Fictie: ook uw bedrijfsdak met zonnepanelen is te verzekeren. Door: Rogier Goes, Management / Owner Stybenex. Een expert deelt de nieuwste inzichten over brandveilige daken met PV-panelen. Ook hoort u van een assurantiemakelaar hoe ieder dak, ongeacht het isolatiemateriaal, is te verzekeren.
Woensdag 8 13:15 tot 13:45 Tech Forum Duurzaam Renoveren Door: Astrid de Groot, Manager, Zehnder. Voor de bouw- en installatiesector liggen er ambitieuze doelstellingen vanuit het Klimaatakkoord. Nieuwe concepten vliegen je om de oren. Er zijn volop kansen, maar waar moet je beginnen?
Woensdag 8 14:00 tot 14:30 Cirkel Theater Verduurzamen met de warmte van de zon Door: Jeroen Prinsen, HRsolar groep. Op welke manier kan zonnewarmte een bijdrage leveren aan verduurzaming van woningen en gebouwen?
Woensdag 8 14:00 tot 14:30 Nieuws Café De koploper: Willy Smit over toekomstgericht bouwen Door: Willy Smit, WAM & Van Duren Bouwgroep. Biobased bouwen, houtbouw, hergebruik van materialen, prefab en modulair bouwen, digitalisering: om te snappen hoe dat moet, moet je het als bouwbedrijf zelf dóén.
Woensdag 8 14:00 tot 14:30 Cirkel Theater Verduurzamen met de warmte van de zon Door: Jeroen Prinsen, Advisor / Consultatnt HRsolar groep. Op welke manier kan zonnewarmte een bijdrage leveren aan verduurzaming van woningen en gebouwen?
Woensdag 8 14:15 tot 14:45 Tech Forum Projectmatig verduurzamen; hybride is goed, gasloos is beter! Door: Stephan Stoffer, Itho Daalderop Nederland B.V. Duurzaam, all electric of hybride, verwarmen en koelen.
Woensdag 8 14:45 tot 15:15 Cirkel Theater Gevaarlijke stoffen: hoe pakken we die sluipmoordenaars aan? Door: Johan Timmerman, TNO. Wat zijn de eisen in de Arbowetgeving en wat houden ze in de praktijk precies in? Verder aandacht voor stoffen die op dit moment actueel zijn en een overzicht van de manieren waarop je stappen zet met het gevaarlijke stoffenbeleid.
Woensdag 8 15:00 tot 15:30 Tech Forum OpenSpace: de Google Street View voor de bouw Door: OpenSpace. Snel bouwplaats en voortgang in beeld brengen voor jouw collega’s of opdrachtgever? Met OpenSpace heb je altijd en overal inzicht in voortgang met foto’s, plattegronden, notities en koppelingen met bijvoorbeeld BIM.
Donderdag 9 10:00 tot 10:30 Cirkel Theater Kosteloze werkdruk- en stresscoaching Door: Volandis. De bouw- en infrasector heeft veel geld beschikbaar gesteld om de werkdruk- en stresscoaching ook toegankelijk te maken voor bouwplaatsmedewerkers.
Donderdag 9 10:15 tot 10:45 Tech Forum BIM en planningsdata van het kantoor tot op de bouwplaats Door: Thinkproject. Grip op bouwprojecten van ontwerp tot beheer en toegang tot alle plannen, alle modellen, altijd en overal.
Donderdag 9 10:30 tot 11:15 Nieuws Café Beste (Ver)Bouwer van het Jaar Door: Edwin Groot, directeur Stichting Klantgericht Bouwen en mede-initiator bouwnu.nl. Bekendmaking winnaars, na presentatie negen genomineerden.
Donderdag 9 11:00 tot 11:30 Tech Forum Binnenwarmtepomp: verwarmen en ventileren zonder buitenunit Door: Richard Vermeeren van Inventum Technologies. Hij praat je bij over de binnenwarmtepomp. Met één toestel zonder buitenunit verwarm en ventileer je je huis.
Donderdag 9 11:30 tot 12:00 Nieuws Café De innovatie: Prefabmaat Door: Joris Roelink, Prefabmaat. Hij introduceert Prefabmaat.com, waar je online prefab dakkapellen en HSB-wand(en) op maat kunt bestellen.
Donderdag 9 11:45 tot 12:15 Tech Forum Grip op processen in de bouw Door: 4PS. Als dé softwarepartner voor de bouw, GWW en installatietechniek neemt 4PS je mee in softwareoplossingen voor een toekomstbestendige organisatie.
Donderdag 9 12:45 tot 13:15 Tech Forum Revolutionaire binnenklimaatoplossingen voor de gestapelde bouw Door: Ellen Feddes, Productmanager Zehnder. Een hightech binnenklimaatsysteem met hoge BENG-score, lage onderhoudsfrequentie én ultracompact, ook voor kleine appartementen.
Donderdag 9 13:15 tot 13:45 Tech Forum Duurzaam Renoveren Door: Astrid de Groot, Manager, Zehnder. Voor de bouw- en installatiesector liggen er ambitieuze doelstellingen vanuit het Klimaatakkoord. Nieuwe concepten vliegen je om de oren. Er zijn volop kansen, maar waar moet je beginnen?
Donderdag 9 13:15 tot 13:45 Cirkel Theater Kijkje in de spreekkamer van een bouwarts Door: Volandis. Val jij onder de cao Bouw & Infra? Dan kun je kosteloos gebruikmaken van het pakket Individugerichte Preventiezorg. Onderdeel van dit pakket is het welbekende PAGO.
Donderdag 9 14:00 tot 14:30 Cirkel Theater Omdenken: de oplossing voor het arbeidstekort Omdenken: de oplossing voor het arbeidstekort.
Donderdag 9 14:00 tot 15:00 Nieuws Café De samenwerking: Totaaloplossing voor zomernachtventilatie Door: Marius Zanten, Department head BUVA homecare systemen. Een kant-en-klaar systeem voor zomernachtventilatie dat zowel handmatig als automatisch kan worden bediend. TBI WOONlab, BUVA en FAKRO sloegen de handen ineen.
Donderdag 9 14:15 tot 14:45 Tech Forum Projectmatig verduurzamen; hybride is goed, gasloos is beter! Door: Stephan Stoffer, Itho Daalderop Nederland B.V. Duurzaam, all electric of hybride, verwarmen en koelen.
Donderdag 9 14:45 tot 15:15 Cirkel Theater Transformeren als oplossing voor de crises Door: Sebastiaan Hameleers, CEO Respace. In deze sessie licht Sebastiaan uit hoe de potentie van leegstaand vastgoed op een duurzame manier maximaal benut kan worden.
Donderdag 9 15:45 tot 16:15 Tech Forum Spoedcursus Houtbouw: Industrieel bouwen met hout Door: Mark Kemna, FSC. Industrieel bouwen met hout.
Donderdag 9 15:45 tot 16:15 Cirkel Theater De rol van bouwkeramiek in de circulaire economie De rol van bouwkeramiek in de circulaire economie
Donderdag 9 16:30 tot 17:00 Tech Forum Prefab ook de toekomst bij kleine bouwprojecten?! Door: Prefabmaat. Via online configuratoren verbindt Prefabmaat de wensen van de vakman aan een fabriek. Met een paar klikken wordt de prefab oplossing, zoals een dakkapel of HSB wand, op maat samengesteld.
Donderdag 9 17:15 tot 17:45 Cirkel Theater Preventiezorg voor en door de werkgever Door: Volandis. MijnVolandis geeft de werkgever het beste inzicht in de duurzame inzetbaarheid van zijn mensen. Hoe gezond zijn de medewerkers? Hoe denken zij over hun arbeidsvoorwaarden en hoe groot is het risico op uitval?
Vrijdag 10 10:00 tot 10:30 Cirkel Theater Hoe voorkom je ongelukken met rolsteigers Door: FranVois Labout, Volandis. Elk jaar gebeuren er honderden ongelukken met rolsteigers. Als het mis gaat, gaat het ook goed mis.
Vrijdag 10 10:15 tot 10:45 Tech Forum Bouwprojecten digitaliseren; een efficiënt bouwproces en een gezonde winstmarge realiseert Door: Digitaal Bouwdossier. In deze sessie wordt getoond hoe je als bouwer projecten efficiënter, kwalitatief beter en met (veel) hogere winstmarge realiseert.
Vrijdag 10 10:45 tot 11:15 Cirkel Theater Spoedcursus Houtbouw: Circulariteit, iedere vezel telt! Door: Michelle Stede, Projectmanager FSC. Spijker je kennis over circulaire ontwerpprincipes in houtbouw bij tijdens deze spoedcursus.
Vrijdag 10 11:00 tot 11:30 Tech Forum Binnenwarmtepomp: verwarmen en ventileren zonder buitenunit Door: Richard Vermeeren van Inventum Technologies. Hij praat je bij over de binnenwarmtepomp. Met één toestel zonder buitenunit verwarm en ventileer je je huis.
Vrijdag 10 11:30 tot 12:00 Cirkel Theater Natuurinclusief bouwen: hoe meet je biodiversiteit? Door: Mobilane. Wat is de effectieve invloed van groene gevels op biodiversiteit? Mobilane introduceert in samenwerking met SGS Search de DNA InsectenScan voor groene gevels.
Vrijdag 10 12:30 tot 13:00 Cirkel Theater Veiligheid en bouwspraak Door: FranVois Labout, Volandis. Veiligheid op de bouwplaats begint met duidelijke communicatie. Vandaar dat Bouwspraak is ontwikkeld. Bouwspraak maakt gebruik van internationale handgebaren en borden in plaats van woorden.
Vrijdag 10 12:45 tot 13:15 Tech Forum Revolutionaire binnenklimaatoplossingen voor de gestapelde bouw Door: Ellen Feddes, Productmanager Zehnder. Een hightech binnenklimaatsysteem met hoge BENG-score, lage onderhoudsfrequentie én ultracompact, ook voor kleine appartementen.
Vrijdag 10 13:15 tot 13:45 Tech Forum Duurzaam Renoveren Door: Astrid de Groot, Manager, Zehnder. Voor de bouw- en installatiesector liggen er ambitieuze doelstellingen vanuit het Klimaatakkoord. Nieuwe concepten vliegen je om de oren. Er zijn volop kansen, maar waar moet je beginnen?
Vrijdag 10 14:15 tot 14:45 Tech Forum BIM en planningsdata van het kantoor tot op de bouwplaats Door: Thinkproject. Grip op bouwprojecten van ontwerp tot beheer en toegang tot alle plannen, alle modellen, altijd en overal.
Vrijdag 10 16:00 tot 16:30 Nieuws Café Wrap-up met beursmanager Joyce van de Hoef Samen met beursmanager Joyce van de Hoef wordt er in het laatste uur op de laatste dag van de BouwBeurs teruggeblikt op het verloop van de beurs. Welke nieuwe ideeën zijn er eventueel al voor de volgende editie?

* Cirkel Theater: Hal 10. Tech Forum: Hal 9.