Bouwkosten

Artikel delen

Bestaande badkamer renoveren

Een bestaande badkamer wordt binnen de bestaande muren opnieuw ingericht. Wat zijn de kosten van het renoveren van een badkamer? Casadata rekent het op deze pagina voor je uit.

Tekst en beeld: Casadata

Een bestaande badkamer wordt geheel nieuw ingericht. De bestaande inrichting wordt verwijderd en afgevoerd. De douche opstelling bestaat uit een glijstang set met douche en douchethermostaatkraan. De douchecabine of douchewand is in transparant kunststof of glas uitgevoerd. Bij de douche is een douchemuur van circa 1,00 meter breed en 2,00 meter hoog gemetseld, die aan beide kanten betegeld is. Bij de inloopdouche vindt de waterafvoer plaats via een doucheputje of een douche-afvoerdrain.

De wastafel opstelling betreft een wastafel met wastafelmengkraan en een spiegel met planchet. De toiletopstelling is samengesteld uit een wandcloset met closetzitting en deksel en uit een Geberit inbouwreservoir met bedieningspaneel. De bad opstelling bestaat uit een één persoons ligbad, een bad thermostaat mengkraan, alsmede uit een badset met slang.

De verwarming in de badkamer wordt verzorgd door een designradiator. Bij het tegelwerk is uitgegaan van keramische vloer- en wandtegels. Het plafond is voorzien van sausklaar pleisterwerk op gipsbasis.

Kosten

Alle kosten zijn exclusief BTW, breek- en sloopwerk aan wanden, aanbrengen van zwaluwstaartvloer en betonwerk, verplaatsen van toegangsdeuren en exclusief verlichting. De kosten zijn inclusief het verwijderen en afvoeren van de bestaande badkamerinrichting en tegelwerk en het aanbrengen van plafondafwerking, wand- en vloertegelwerk, alsmede verwarming. Het prijspeil is augustus 2022.

Er is gerekend met een gemiddeld uurloon van € 46,20 excl. opslag bedrijfskosten, winst en risico. Bij de totaalkosten is een toeslagpercentage van 17 procent toegepast op de directe kosten. Dit toeslagpercentage bestaat uit 8% voor algemene bedrijfskosten, 5% voor winst en 3% voor risico. De berekeningsformule luidt: 1,08 x 1,05 x 1,03 = 1,168 afgerond op 17%.

Tabel bouwkosten

Originele Casadata tabel
Badkamer met circa 4 m2 vloeroppervlakte met eenvoudig sanitair, per ruimte
Badkamer met circa 6,25 m2 vloeroppervlakte met eenvoudig sanitair, per ruimte
Badkamer met circa 6,25 m2 vloeroppervlakte met eenvoudig sanitair, per ruimte

Meer informatie: www.casadata.nl

BouwTotaal