Circulair bouwen moet de norm worden!

Artikel delen

Dat kan met FAAY. Juist nu is het tijd om krachten te bundelen en het circulaire gedachtengoed uit te dragen. Er moet in Nederland veel en snel bijgebouwd worden. Maar ook duurzaam, energieneutraal en zonder uitstoot van CO2 en stikstof.

Industrieel bouwen

De milieuvriendelijk FAAY prefab scheidingswanden zijn modulaire prefab elementen met een kern van vlas en een toplaag van gips. Vlas neemt CO2 op en zorgt bovendien voor een gezond en prettig binnenklimaat. Het modulaire aspect zorgt voor herbruikbaarheid en minder afval. Vlas is een onuitputtelijke grondstof die hernieuwbaar, herwinbaar en milieuvriendelijk (biobased) is. Juist als het gaat om duurzaam bouwen, zijn bouwmaterialen uit hernieuwbare grondstoffen – zoals vlas – een zeer interessante optie.

Vlas oogsten

Samen kom je verder

Alleen ga je misschien sneller, maar samen kom je verder. Faay ziet samenwerken niet als zwakte. Bundeling van krachten is hard nodig en levert een optimaler bouwproces op. Zo is ook het woongebouw M’DAM tot stand gekomen. 62 appartementen, ontwikkeld door Finch Buidldings, geproduceerd in de fabriek van De Groot Vroomshoop te Enschede. Alle modulaire houten appartementen worden hier industrieel geprefabriceerd. Uitgangspunt is circulair bouwen, met hout als belangrijkste bouw- en constructiemateriaal. Andere bouwmaterialen moeten aansluiten bij dat concept. De Faay scheidingswanden pasten daar uitstekend in met hun biobased kern van vlasscheven.

Scheidingswanden van vlas

Recycle

Bouwen met vlas is duurzaam en divers én zorgt, door de lage milieubelasting, voor een goede milieuprestatie.  Daarbij is de FAAY wand recyclebaar. Wanneer een gebouw aan het einde van zijn levensduur is, nemen we de vlaswanden voor recycling terug. De wanden zijn heel makkelijk uit elkaar te halen. Deze oude ingeleverde wanden worden vervolgens gerecycled tot nieuwe wand- en bouwproducten.

Faay
www.faay.nl