Bouwkosten

Artikel delen

Geïsoleerde HSB buitenwand met houtvezel isolatie

Houtskeletbouw staat onder andere bekend om zijn korte bouwtijd, hoge isolatiewaarden en prettige leefklimaat. Casadata zet de kosten van prefabricage, plaatsen en afmonteren van een HSB gevelelement op een rij. Met een voorbeeldcalculatie in werkvolgorde.

Tekst: Casadata.nl, m.m.v. Emaus Systeembouw, Borculo
Beeld: Emaus Systeembouw

Assemblagehal prefab Houtskeletbouw

Bij het prefabriceren van een HSB buitenwand element wordt eerst het stijl- en regelwerk voor de gevelbekleding gemaakt, met aan één zijde een houtvezel isolatieplaat Multitherm 40 mm dik. Het houten regelwerk voorziet men van isolatieplaten Thermoflex 80 en 100 mm. Aan de binnenzijde waterdicht dampopen spinvlies aanbrengen en voorzien van OSB 3 plaat 12 mm dik. Houten achterlatten monteren voor de installaties.

Op de bouwplaats het HSB buitenwand element stellen en afmonteren. Na het aanbrengen van de installaties de ruimten tussen de achterlatten en de installatiedelen isoleren met houtvezel isolatie en aftimmeren met gipsvezelplaten. Tenslotte de naden tussen de gipsvezelplaten opvullen en glad afwerken.

Skeletbouw

Altijd op de hoogte blijven omtrent de nieuwste prijsontwikkelingen binnen de bouwsector en deze gegevens direct en eenvoudig aanpassen naar je eigen situatie?
Dat maakt Casadata voor je mogelijk. Je krijgt nu 25% korting op een inlogabonnement naar keuze, wanneer je in het opmerkingenveld Bouwtotaalinlog vermeldt. Binnen het abonnement krijg je gratis uitleg door de Casadata klantenservice en kun je onbeperkt gebruik maken van de helpdesk tot 20.30 uur in de avond.

Houtvezel isolatieplaten

Multitherm en Thermoflex zijn houtvezelisolatieplaten van Gutex. Thermoflex heeft een hoge klemvastheid met weinig stofontwikkeling bij de verwerking en behoudt langdurig een hoge isolatiewaarde lambda 0,036 W/m.K, dankzij de geringe densiteit. De platen zijn zeer maatvast maar voelen toch zacht aan en dit zorgt voor een aangename verwerking. De platen kan men gemakkelijk en snel snijden met een zuivere zaagsnede.

Multitherm platen zijn direct als buitenbeplating toepasbaar op houtskeletbouw, massieve houten wanden en op traditioneel metselwerk achter een geventileerde gevelafwerking. Multitherm is éénlagig met homogene densiteit en is gehydrofobeerd en daarmee vochtwerend. De platen hebben een isolatiewaarde lambda 0,040 W/m.K en zijn winddicht, dampopen en vochtregulerend. Multitherm platen minimaliseren koudebruggen en hebben een uitstekend warmte-accumulatievermogen. Door de hoge maatvastheid is tijdbesparende en snelle plaatsing mogelijk. Tevens verbetert de geluidsisolatie.

skeletbouw

Kosteninformatie

Alle kosten zijn exclusief BTW, installatiewerk, steigerwerk, veiligheidsvoorzieningen, materieelgebruik, transportkosten, afkomende materialen en stortkosten. Het prijspeil is april 2023.

Er is gerekend met een gemiddeld uurloon van € 46,20 excl. opslag en € 54,05 incl. 17% toeslag voor bedrijfskosten, winst en risico. Deze 17% toeslag op de directe kosten bestaat uit 8% voor algemene bedrijfskosten, 5% voor winst en 3% voor risico. De berekeningsformule luidt: 1,08 x 1,05 x 1,03 = 1,168, afgerond op 17%.

Casadata bouwkosten tabel

Casadata bouwkosten tabel

Originele Casadata tabel

https://www.casadata.nl/data/bouwkosten/bouwkosten-bouwdelen/timmerwerk-ruwbouw/buitenwand-HSB/hsb-buitenwand-aanbrengen-met-houtvezel-isolatie

 

Meer informatie: www.casadata.nl

BouwTotaal