FSC® houtvezelcementplaten als geïsoleerde beplating

Artikel delen

Naast bekende oplossingen met gips in combinatie met PIR als isolatiemateriaal, combineert WECAL inmiddels ook andere typen plaatmateriaal met diverse typen isolatiematerialen voor zowel binnen- als buitentoepassingen. Momenteel wordt de FSC® goedgekeurde houtvezelcementplaat Betonyp® gepromoot in combinatie met isolatiematerialen voor nieuwbouwtoepassingen in duurzame woningen.

HoutvezelcementplaatWECAL biedt verschillende combinatieplaten, zoals de combinatie van XPS-isolatie met Betonyp® -X. Deze combinatieplaat wordt ingezet als kantplank voor aansluiting van gevels op fundering- en maaiveldniveau. Combinatieplaten met drukvaste PIR-isolatie worden als Betonyp® -P ingezet in te isoleren vloerafwerkingen en/of afwerking van (prefab) binnenwanden. Met onbrandbare steenwol- of glaswolisolatie worden combinatieplaten als Betonyp® -S of Betonyp® -G ingezet voor akoestische toepassingen en/of toepassingen met verhoogd risico op brandgevaar. De combiplaten kunnen op maat aangeleverd worden in kleine productiehoeveelheden vanaf 25 m2.

Voor de Betonyp® toplaag is een dikterange van 8 tot 40 mm leverbaar, gangbaar is 10 mm. In een dikte van 12 mm wordt al een geluidsabsorptie van 30 dB bereikt. Daarnaast heeft de plaat op productniveau brandklasse B-S1-do waarmee wordt voldaan aan de nieuwe richtlijnen voor producten toegepast in (geventileerde) gevelsystemen.

Betonyp® toplagen zijn eveneens te combineren met BATIBOARD brandwerende perlietisolatie als maatwerkoplossingen (akoestische en brandwerende afwerkplaten) in te isoleren plafonds en/of voorzetwanden of als afwerking van brandmuren. De platen kunnen geleverd worden met afmetingen tot 3200 x1250 mm zodat toepassingen met een minimum aan plaatnaden mogelijk zijn. Standaard worden de combiplaten geleverd met rechte kanten. Op aanvraag zijn diverse sponningafwerkingen mogelijk, ook bij maatwerk in kleinere hoeveelheden.

WECAL Dak- & Isolatietechniek
www.wecal.nl