Tijd besparen? Probeer deze poedertegellijm

Artikel delen

Sinds zijn introductie op de Nederlandse markt in 2020, ontdekken steeds meer tegelzetters de voordelen van de 733 Superior S2-poedertegellijm van Forbo Eurocol. Het spanning opnemend vermogen en blijvende vervormbaarheid bieden grote voordelen. Met de S2-classificatie is deze lijm bij uitstek geschikt voor kritische ondergronden en voor tegelwerk in wisselende temperaturen en weersomstandigheden.

Cementgebonden tegellijm

Hiermee is de 733 Superior S2 een veelzijdige poedertegellijm voor vloeren en wanden binnen en buiten, onder de meest veeleisende omstandigheden. Op kritische ondergronden, waarop je anders bijvoorbeeld met ontkoppelingsmatten zou moeten werken, kun je met de 733 direct tegelen. Zoals opgeschuurd of gestraald beton dat minimaal vier weken is gedroogd. Dit scheelt diverse bewerkingen vooraf en dat is pure tijdwinst voor de tegelzetter én voor de klant.

Beproefd in het lab en de praktijk

Cementgebonden tegellijmDe S-classificatie van poedertegellijm wordt in een proefopstelling in een laboratorium bepaald. Met deze NEN-EN-test wordt de vervorming van een uitgeharde lijmfilm gemeten totdat deze breekt. Een vervorming van minimaal 2,5 mm levert de S1-classificatie op, bij minimaal 5 mm vervorming wordt de lijm als S2 geclassificeerd. De tegellijm heeft niet alleen deze laboratoriumtest met glans doorstaan, ook in de praktijk heeft het zijn krachtige eigenschappen intussen ruimschoots bewezen.

Uitzetting en krimp

Hiermee is het bijvoorbeeld de ideale lijm voor het verlijmen van (grootformaat)tegels op verse zand-cementdekvloeren. Ook met vloerverwarming, waarbij veel uitzetting en krimp optreedt. Om dezelfde reden doe je ook bij direct zonlicht op donkere tegels of op een buitenterras met de 733 goede zaken.

Forbo Eurocol Nederland B.V.
www.eurocol.nl