IJzerwaren met aanvullende diensten

Artikel delen

BMN is vooral bekend als bouwmaterialenhandel, maar heeft ook gespecialiseerde vestigingen in ijzerwaren. BMN IJzerwaren heeft een breder en dieper assortiment dan de bouwmaterialenhandel en kan nog beter specialistisch advies geven. Daarnaast biedt BMN IJzerwaren een uitgebreid dienstenpakket.

Magazijn

BMN IJzerwaren kan een breder en dieper assortiment aanbieden.

BMN IJzerwaren is geen shop in shop formule bij de bouwmaterialenhandel, maar heeft zelfstandige vestigingen. Die zijn bij voorkeur wel gevestigd op het terrein van de BMN Bouwmaterialen of in ieder geval in de directe omgeving. Want de samenwerking tussen bouwmaterialenhandel en ijzerwaren is juist een van de punten waarin BMN IJzerwaren zich onderscheidt. “Als de klant dat wil kan hij zijn ijzerwaren ook bij de Bouwmaterialenhandel bestellen. En de levering van ijzerwaren op de bouw kan eventueel mee met die van bouwmaterialen, wat zorgt voor een efficiënt logistiek proces”, zegt business unit director Robert-Jan Kennis van BMN IJzerwaren.

IJzerwaren is een breed begrip dat eigenlijk niet voldoende de lading dekt van wat een ijzerwarenvestiging allemaal aanbiedt. Dat omvat onder andere bevestigingsmaterialen en hang- en sluitwerk en alles wat daar bij komt kijken, alsmede hand- en elektrische gereedschappen. Maar in het assortiment zitten bijvoorbeeld ook de persoonlijke beschermingsmiddelen en werkkleding.

Specialistische kennis

Robert-Jan Kennis

Robert-Jan Kennis: “De samenwerking tussen bouwmaterialenhandel en ijzerwaren is een van de punten waarin BMN IJzerwaren zich onderscheidt.”

De mensen die bij BMN IJzerwaren werken zijn specialisten met veelal een lange achtergrond in ijzerwaren. Zij kunnen klanten in elke vestiging van deskundig advies voorzien. Daarnaast zijn er binnen BMN IJzerwaren nog mensen met specifieke kennis. “We hebben bijvoorbeeld een specialistische collega die kan adviseren rondom werkkleding als een bedrijf een grotere groep werknemers in het nieuw wil steken”, geeft Robert-Jan Kennis aan.

BMN IJzerwaren begon in 2019 in Den Helder en is in de afgelopen jaren behoorlijk gegroeid door het openen van eigen vestigingen en het overnemen van bestaande ijzerwarenwinkels. Streven is om te komen tot een landelijke dekking. Eind van dit jaar zullen er naar verwachting een twintigtal vestigingen zijn. Waar mogelijk zijn die direct naast de bouwmaterialenhandel van BMN gevestigd en zelfs binnendoor bereikbaar. BMN kiest er daarbij voor om het aanbod van bouwmaterialenhandel en ijzerwaren zo veel mogelijk uit elkaar te halen en de ijzerwaren volledig naar de ijzerwarenvestiging te verplaatsten. “Als IJzerwaren kunnen we een veel breder en dieper assortiment aanbieden en hebben we de specialistische kennis om daar goede adviezen bij te geven.”

Waar de fysieke afstand tussen de beide vestigingen groter is, houdt BMN Bouwmaterialen die ijzerwaren op voorraad die vaak direct meegenomen worden. Klanten hoeven voor dergelijke ‘verbruiksartikelen’ dan niet speciaal naar de zelfstandige vestiging.

Dienstenpakket

Waar BMN IJzerwaren zich ook in wil onderscheiden, is het leveren van een groot pakket aan diensten. Dat gaat bijvoorbeeld van het bijmaken van (gecertificeerde) sleutels tot aan het opstellen van complete sluitplannen, waarin geregeld wordt wie binnen een gebouw toegang heeft tot welke ruimte. Dat is vooral belangrijk bij scholen, kantoorgebouwen, ziekenhuizen en appartementengebouwen. Maar BMN IJzerwaren heeft ook een totaalconcept deuren. Wie een groot aantal deuren nodig heeft, bijvoorbeeld voor appartementsgebouwen of utiliteitsgebouwen, kan het hele pakket uitbesteden. BMN IJzerwaren zorgt dan voor het inmeten en het uitwerken van bestekken en tekeningen tot en met het plaatsen van de deuren met reeds vanuit de fabriek gemonteerd hang- en sluitwerk.

Een vergelijkbare uitgebreide service levert BMN IJzerwaren met het totaalconcept ventilatie. Ook dat gaat vanaf het adviseren en meedenken tot het leveren van oplossingen en het monteren van ventilatieroosters en zonwering.

sluitplan

BMN IJzerwaren kan – gecertificeerde – sleutels bijmaken, maar kan ook een compleet sluitplan opstellen.

Logistieke diensten

Logistieke diensten biedt BMN IJzerwaren onder meer met spoedleveringen en met het leveren van magazijncontainers op de bouwplaats, met de benodigde voorraadproducten en labels met artikelinformatie en barcodes. Ook is er de scan app waarmee de voorraad in magazijn of bus up-to-date gehouden kan worden.

BMN IJzerwaren biedt als verkoper van gereedschappen ook de mogelijkheid om gereedschappen te laten keuren. Alle apparaten met een stekker en/of snoer tot 220 volt moeten voldoen aan de normering NEN3140 en dus jaarlijks worden gekeurd. Dat wordt gedaan door gecertificeerde keurmeesters, in de winkel of in overleg op locatie.

“Met BMN IJzerwaren wil BMN een generalistische bouwmaterialenhandel, aangevuld met specialisaties om elke klant optimaal te kunnen bedienen”, besluit Robert-Jan Kennis.

Levering

Levering op de bouw of werkplaats behoort tot de mogelijkheden

BMN Ijzerwaren
www.bmn.nl/ijzerwaren