Modulair opgebouwde beveiliging voor elke locatie

Artikel delen

VPS Beveiliging introduceert de VPS Safer Pod, een nieuwe oplossing voor modulaire camerabeveiliging. De VPS Safer Pod is een kleine beveiligingskast die snelle en doeltreffende bouwplaatsbeveiliging en objectbeveiliging garandeert. Omdat er op locatie geen stroomvoorziening of internetverbinding nodig is, is het systeem binnen enkele minuten geïnstalleerd en klaar voor detectie.

Beveiliging module

De VPS Safer Pod levert hoogwaardige object- en terreinbeveiliging en is uitermate geschikt voor de beveiliging van infraprojecten. Ook is het systeem inzetbaar voor bouwplaatsbeveiliging en de beveiliging van (leegstaand) vastgoed.

Het systeem is uitgerust met (een maximum van) 200 detectiesensoren en beschikt over de onderstaande technische kenmerken:

 • Draadloos
 • HD-kwaliteit beelden
 • Op afstand in- en uit te schakelen via een app
 • Beschikt over een 360 graden indringerdetectiezone
 • Bescherming tegen vals alarm
 • Dubbele 105 dB-sirenes
 • Duurzaam: werkt volledig autonoom op zonne-energie
 • Sensoren zijn uitgerust met anti-mask functionaliteit
 • Beveiliging tegen sabotage en signaalstoringen
 • Uitgerust met 4 dubbele infrarood detectiesensoren
 • Nachtmodus met infrarood achtergrondverlichting
 • Beschikt over 2-way encrypted communicatiebeams

Daarnaast worden de beelden 24/7 gemonitord door de meldkamer. Wordt er een poging gedaan tot sabotage of is er een signaalverstoring, dan verstuurt het systeem automatisch een melding naar de meldkamer.

Intelligente visuele verificatie

Bij detectie van een indringer geeft het systeem een intens signaal, bestaande uit een knipperende stroboscoop en een krachtige 105 decibel sirene. De detectiezone van 30 meter wordt continu 360 graden gemonitord. De VPS Safer Pod is uitgerust met een innovatieve live spectrumanalyse-functionaliteit die onderscheid maakt tussen daadwerkelijke indringers en bijvoorbeeld voorbijkomende wilde dieren.

Kantel- en stootsensoren

Modulaire beveiligingssysteem

De innovatieve anti-mask sensoren detecteren pogingen om de sensor te saboteren onmiddellijk en slaan daarbij alarm. De slimme kantel- en stootsensoren geven een directe waarschuwing als een pod wordt verplaatst of gesaboteerd.

Modulair opgebouwd

De VPS Safer Pod is een modulaire camerabeveiligingsoplossing die voldoet aan alle relevante richtlijnen en wetgeving, waardoor een veilige en snelle inzet op vrijwel elke locatie mogelijk is. Daarnaast is het ook mogelijk om het systeem uit te rusten met een maximum van 200 detectiesensoren, waaronder aanvullende rook-, water en CO2-sensoren.

Duurzame accu en zonne-energie

De VPS Safer Pod kan het hele jaar door autonoom worden ingezet, doordat deze is uitgerust met een duurzame accu die gebruikmaakt van zonne-energie.

VPS Beveiliging
www.vpsbeveiliging.nl