Bouwkosten

Artikel delen

Tegelwerk badkamer met verdiepte douchehoek

Casadata zet de kosten van het lijmen van keramische wand- en vloertegels in een badkamer met een verdiepte douchehoek op een rij. Ook geven we een voorbeeldcalculatie in werkvolgorde.

Tekst en beeld: Casadata.nl

Tegelwerk

Voor het verlijmen van vloer- en wandtegels in een badkamer moet de betonnen of steenachtige ondergrond intact en vlak zijn. Op wanden van vlak beton of van grote, vlak aangebrachte blokken kan men rechtstreeks de tegels lijmen. Gemetselde wanden moeten eerst gestuct worden.

Voordat men op de steenachtige vloer van de douchehoek keramische vloertegels aanbrengt, moet de ondergrond voorzien zijn van kimband en een elastische afdichtingscoating.

Als de ondergrond een grote zuigkracht heeft of als de vochtwering van de ondergrond (bijvoorbeeld gips) onvoldoende is, brengt men eerst vooraf daarop gelijkmatig een voorstrijklaag aan. Als deze voorstrijklaag na enige tijd voldoende is uitgehard, kan men de tegellijm met een kam op de ondergrond opbrengen en de wandtegels aanbrengen. Tenslotte de voegen met een voegmortel zorgvuldig inwassen, zodat een vlak en dicht geheel met de tegels ontstaat.

Altijd op de hoogte blijven omtrent de nieuwste prijsontwikkelingen binnen de bouwsector en deze gegevens direct en eenvoudig aanpassen naar je eigen situatie?
Dat maakt Casadata voor je mogelijk. Je krijgt nu 25% korting op een inlogabonnement naar keuze, wanneer je in het opmerkingenveld Bouwtotaalinlog vermeldt. Binnen het abonnement krijg je gratis uitleg door de Casadata klantenservice en kun je onbeperkt gebruik maken van de helpdesk tot 20:30 uur in de avond.

Tegelwerk

Kosteninformatie

Alle kosten zijn exclusief BTW, vloerdilataties, bouwplaatskosten en transportkosten. De kosten zijn inclusief hoektegelstrip, kimband en het egaliseren van de ondervloer. Het prijspeil is juli 2023.

Er is gerekend met een gemiddeld uurloon van € 49,50, excl. opslag en € 57,92, incl. 17% toeslag voor bedrijfskosten, winst en risico. Deze 17% toeslag op de directe kosten bestaat uit 8% voor algemene bedrijfskosten, 5% voor winst en 3% voor risico. De berekeningsformule luidt: 1,08 x 1,05 x 1,03 = 1,168 afgerond op 17%.

Meer informatie: www.casadata.nl

BouwTotaal