Hoe voorkom je dat grootformaat tegels of slabs zakken?

Artikel delen

Klanten kiezen steeds vaker voor grootformaattegels en slabs voor de afwerking van badkamerwanden en andere ruimten. Het resultaat mag er zijn, maar het stelt de tegelzetter wel voor een uitdaging. Want hoe krijg je die grote zware jongens op hun plaats en hoe voorkom je dat de tegels of slabs gaan zakken?

poedertegellijmForbo Eurocol speelt in op deze trend van grootformaat op de wand met hun nieuwe 750 Multicol poedertegellijm. Net zo soepel als een pastategellijm, maar met een standvermogen dat de zwaarste tegels aankan. De lijm is ook prima geschikt voor vloertegels.

De 750 Multicol laat zich goed en snel mengen en is lekker licht en soepel smeerbaar, terwijl de lijm tijdens het smeren goed aan de spaan blijft plakken. Daarnaast was het belangrijkste uitgangspunt bij de ontwikkeling van deze nieuwe Eurocol-poedertegellijm een uitstekend standvermogen. Deze combinatie van soepele verwerkingseigenschappen én een krachtige hechting maken de 750 Multicol bijzonder. Ook prettig voor de tegelzetter: de lijm is stofarm en dankzij zijn zeer lage emissiewaarden heeft hij de Emicode EC 1PLUS-classificatie. Hiermee is de lijm ook geschikt voor BREEAM-projecten, een eis die opdrachtgevers steeds vaker stellen aan de luchtkwaliteit van een gebouw.

poedertegellijm

10-15% gunstiger in verbruik

Zijn lage gewicht en soepele verwerkingseigenschappen dankt de 750 Multicol deels aan de toepassing van gerecyclede, hoogwaardige, lichtgewicht vulstoffen. Dit maakt de lijm niet alleen duurzamer, als tegelzetter voel je dit letterlijk aan het einde van een werkdag. Bijkomend voordeel: de lijm is ook nog eens 10 tot 15% gunstiger in gebruik dan een vergelijkbare poedertegellijm.

Forbo Eurocol
www.eurocol.nl