Bouwkosten

Artikel delen

Aanbrengen stalen gevelsteiger

Stalen steigers moet men overeenkomstig de veiligheidsvoorschriften met betrekking tot steigerbouw monteren. Er zijn uiteenlopende steigersystemen beschikbaar. Casadata zet de kosten van het aanbrengen van diverse stalen steiger systemen op een rij.

Tekst: Casadata.nl

Stalen steiger

Traditionele stalen steiger

Een traditionele stalen steiger bestaat uit een combinatie van stalen buizen, koppelingen, hulpstukken en horizontale steigerdelen. Bij de traditionele stalen steigers is uitgegaan van steigerbuis met koppelingen en systeemsteigerbokken.

De steigerdelen zijn 32 x 200 x 4.200 mm en de schrikhekken zijn 4 meter lang. De steigerbreedte is 1.500 mm en de bordeshoogte maximaal 1,80 meter. De werkbelasting bedraagt 300 kg/m2 ( geschikt voor metselwerken). Het transport vindt plaats met bouwlift; materieel maximaal 25 meter van de bouwplek.

Altijd op de hoogte blijven omtrent de nieuwste prijsontwikkelingen binnen de bouwsector en deze gegevens direct en eenvoudig aanpassen naar je eigen situatie?
Dat maakt Casadata voor je mogelijk. Je krijgt nu 25% korting op een inlogabonnement naar keuze, wanneer je in het opmerkingenveld Bouwtotaalinlog vermeldt. Binnen het abonnement krijg je gratis uitleg door de Casadata klantenservice en kun je onbeperkt gebruik maken van de helpdesk tot 20:30 uur in de avond.

Layher systeemsteiger

Het Layher Allroundsysteem is zeer geschikt voor het metselen van gevels in nieuwbouw. Allerlei voorkomende situaties kan men opvangen met de diverse onderdelen van deze systeemsteiger, zoals verlengde hulpkortelingen, uitschuifbare (metsel)consoles of diverse ondersteuningsonderdelen. Openingen tussen ruwbouw en steiger kan men zodoende veilig afsluiten.

Door te metselen vanaf in hoogte te verhangen metselconsoles kan men steeds een ideale stahoogte ten opzichte van de stenen en speciekuip realiseren. Dit bespaart onnodig bukken en verbetert de ergonomie. Met de Layher steigerkappen bovenop de steiger of de tijdelijke tussenkappen is er altijd bescherming tegen regen en sneeuw. Er kan langer doorgewerkt worden en de kwaliteit van het werk blijft hoog. Met speciale ondersteuningsonderdelen, zoals het Valkopsysteem, verkrijgt men een stabiele en veilige opstelling.

Kwikform systeemsteiger

Het multi-inzetbare Kwiksteigersysteem is geschikt voor steiger- en ondersteuningstoepassingen in woning-, utiliteits- en betonbouw. Binnen dit systeem zijn hoge staanderbelastingen tot 75 kN toelaatbaar, waardoor men de ondersteuningsconstructie met een minimum aan staanders kan samenstellen.

Deze ondersteuningsconstructie is een op zichzelf staand systeem, dat bestaat uit staanders die onderling worden gekoppeld met (schoor)schakels. Door dit ‘shoring’ systeem zijn pijp en koppelingen voor doorkoppeling niet nodig en is de hoogte van de ondersteuning niet van invloed op de toelaatbare staanderbelasting. Dit biedt besparingen op het gebied van huur, transport en (de)montage.

Steigersystemen

Cuplock systeemsteiger

De Cuplock steiger heeft een knooppunt waarop men in één keer de staanders, de liggers, de horizontalen en de diagonalen kan aansluiten. Dit knooppunt heeft de vorm van een cup met een ondercup en een bovencup. Door het geringe aantal onderdelen kan men zeer snel deze systeemsteiger monteren en demonteren.

Kosteninformatie

Alle kosten zijn exclusief transport, bouwplaats- en veiligheidsvoorzieningen. Het prijspeil is september 2023.

Er is gerekend met een gemiddeld uurloon van € 44,- excl. opslag en € 51,48 incl. 17% toeslag voor bedrijfskosten, winst en risico. Deze 17% toeslag op de directe kosten bestaat uit 8% voor algemene bedrijfskosten, 5% voor winst en 3% voor risico. De berekeningsformule luidt: 1,08 x 1,05 x 1,03 = 1,168 afgerond op 17%.

Meer informatie over de Layher steigers op www.Layher.nl, over de Cuplock steigers bij www.Brandsafway.com en voor de Kwikform steigers bij www.Matemco.nl.

Meer informatie: www.casadata.nl

BouwTotaal