Bespaar geld én tijd: dakgoot met innovatief ophangsysteem

Artikel delen

De nieuwe Proline dakgoten van Polytech onderscheiden zich door hun robuustheid, esthetiek en veelzijdigheid. Na vijf jaar van innovatie en perfectie is deze dakgoot vanaf september beschikbaar, voorzien van een uniek ophangsysteem dat zowel tijd als geld bespaard.

Dakgoten

Deze dakgoten worden op maat gemaakt en ontzorgen bouwers en dakdekkers aanzienlijk. “Ons doel was het verhogen van de duurzaamheid en het vereenvoudigen van de montage. Het nieuwe ophangprofiel realiseert dit. Hoewel dit de constructie iets ingewikkelder maakt, zorgt het uiteindelijk voor aanzienlijke besparingen tijdens de installatie,” zegt Erik Kooistra, directeur van Polytech Kunststoffen.

Eenvoudige montage

Een van de kenmerken van deze dakgoot is het aluminium start- en ophangprofiel. Dit maakt de montage eenvoudiger, ondanks het gewicht van de goot dat ruim 60 kg kan zijn voor een lengte van 13,5 meter. In vergelijking met traditionele goten biedt dit systeem een grotere flexibiliteit bij de installatie en het zorgt tevens voor minder werking in het product door temperatuurwisselingen.

Dakgoten

Geen slagschade meer

De Proline dakgoot is ook op een ander punt verbeterd: hij heeft een dikkere bodemwand (2,4 mm in plaats van 1,4 mm), zodat wegglijdende of vallende dakpannen geen slagschade meer kunnen veroorzaken en een tijdrovende en dure vervanging achterwege blijft. En mocht die om een andere reden toch nodig zijn, dan zorgt het nieuwe ophangsysteem opnieuw voor een forse tijdsbesparing.

Vele variaties mogelijk

Bij het nieuwe Proline dakgootsysteem zijn vele variaties mogelijk. De dakgoten hebben een traditionele matte uitstraling en worden standaard afgewerkt met een aluminium trim of kraal. Om ze een luxe uitstraling te geven is toevoeging mogelijk van een opdiklijst of sierlijst. Bovendien zijn alle dakgoten uit de Proline-serie leverbaar met smetplank of een combinatie van smetplank en gootklossen. Bij die gootklossen is vervolgens weer keuze uit een tweetal modellen: traditioneel en modern. Het viertal kleuren en de toevoeging van verschillende elementen maken de Proline, tot een passende dakgoot voor elk type woning, zowel in de nieuwbouw als bij (dak)renovatie. Met deze innovaties verwacht Polytech dat de Proline dakgoot een favoriete keuze wordt onder bouw- en dakbedrijven!

Polytech
www.polytech.nl