Details maken Hendric uitdagende puzzel

Artikel delen

Drie Hoefijzers in Breda is een aangename plek waar wonen, werken en verblijven elkaar versterken. Met appartementen en woningen voor een breed publiek komt de gebiedsontwikkelaar AM tegemoet aan de grote vraag naar ‘wonen in de stad.’

Gevel

Hendric is een karakteristiek en hoefijzervormig appartementengebouw naar een ontwerp van Nouwens Roovers Architectuur. Gesitueerd tegenover de voormalige snoepfabriek De Faam en op de kruising van de Stationslaan en Terheijdenstraat, maakt het deel uit van de binnenstedelijke gebiedsontwikkeling Drie Hoefijzers. Het woonaanbod omvat 56 koop- en 68 vrije sector huurappartementen. In totaal komen er 270 woningen en appartementen in Drie Hoefijzers. BAM Wonen tekende voor de bouw van Hendric.

Het voormalige brouwerijterrein wordt getransformeerd naar een bruisend leefgebied met stedelijke allure. Drie Hoefijzers bestaat uit twee deelgebieden. Het zuidelijke deel, rondom het Ceresplein en de Oranjesingel, is opgeleverd en bewoond. Het noordelijke deel, het gebied aan de Stationslaan, is volop in ontwikkeling.

De karakteristieke gevel van Hendric is voorzien van het Alsecco gevelisolatiepakket en afgewerkt met minerale steenstrips van Alsecco. In het ontwerp zijn veel details verwerkt. Hierdoor was het een enorme puzzel om de juiste maat steenstrip op de juiste plek te krijgen.

Naast de unieke uitstraling zijn minerale steenstrips ook nog eens heel erg duurzaam, ze worden van natuurlijke materialen vervaardigd en gedroogd op 70 graden in plaats gebakken op 1000 graden zoals keramische steenstrips. Voor de gevelbanden is gekozen voor het Faceboard Por-profiel afgewerkt met een 2-laags verfsysteem Alsicolor Carbon.

DAW Nederland – Alsecco
www.alsecco.nl