Lezerstest

Producten
Artikel delen

Fijne schoen, vooral bij werk op knieën

Randall de Weerd van Klusbedrijf de Weerd uit Utrecht testte de Carhartt Wylie Rugged Flex™ Waterproof S3 Veiligheidsschoen: “Ik heb veel werk op mijn knieën gedaan en dan buigt die schoen prima mee! Hij is ook eenvoudig aan- en uit te trekken.”

Tekst: ing. Frank de Groot
Beeld: Klusbedrijf de Weerd

S3 veiligheidswerkschoen

De Carhartt Wylie Rugged Flex™ Waterproof S3 Veiligheidsschoen

Randall de Weerd test de Carhartt Wylie Rugged FlexTM Waterproof S3 Veiligheidsschoen.

Randall de Weerd test de Carhartt Wylie Rugged FlexTM Waterproof S3 Veiligheidsschoen.

“Mijn oude instap veiligheidsschoenen van een ander merk, zijn aan vervanging toe. Ze bevallen prima, maar het is goed ook eens een ander merk te proberen. Vandaar dat ik heb gereageerd op de oproep om deze Carhartt S3 veiligheidsschoenen te testen”, zegt Randall de Weerd. Hij is als zzp’er actief in de onderhoud en renovatie.

Hij heeft de schoenen bij diverse werkzaamheden aan gehad: “Ik ben nu aan het tegelen. Maar ik heb ze ook gedragen bij het bouwen van een tuinhuis en het aanbrengen van een epoxycoating op een vloer. Dan moet je eerst op de knieën om de epoxycoating langs de plinten en in de hoeken met een kwast aan te brengen. Daarna is het een kwestie van uitrollen. Ik zat ook op de knieën bij het vervangen van een voordeurdorpel. Vooral bij werk op je knieën moet de schoen goed meebuigen. Dat ging prima! Je krijgt ook geen last van je tenen.”

Eigenschappen schoen

UnboxingDe Carhartt Wylie Rugged Flex Waterproof S3 Veiligheidsschoenen houden je voeten droog, want ze zijn waterproof. Ze zijn gemaakt voor harde werkers die doorgaan, ook als het nat is binnen of buiten. En dankzij het waterdichte, ademende Storm Defender® membraan heb je geen last van transpiratie. De lederen werkschoen heeft een prima instapcomfort: je trekt hem makkelijk aan en hij sluit goed aan om je voet. De schoen is voorzien van een aluminium neus en een flexibele Vibram-zool met betrouwbare grip voor laddersporten, cementvloeren en oneffen terrein. De polyurethaan loopzool heeft een antistatische, oliewerende antisliplaag (SRC) en de lichte stabiliteitsschacht minimaliseert vermoeidheid. Bovendien heeft de schoen volgende eigenschappen:

  • HRO: Hittebestendig om 300°C te weerstaan.
  • HI: Hitte-isolatie, 30 minuten bij 150°C.
  • CI: Isolatie tegen de ko,u 30 minuten bij -17°C,

De Wylie heeft verder een uitneembaar voetbed met antibacteriële, thermoregulerende en antistatische eigenschappen. De veerkrachtige dempingsconstructie met ABS-schokdemper zorgt de hele dag voor het nodige comfort en minimaliseert vermoeidheid. De anti-penetratieplaat beschermt de voeten tegen scherpe voorwerpen die de zool kunnen doorboren wanneer je over ongelijkmatig terrein of een bouwplaats loopt.

Praktijkervaringen

Werken op de knieën

Bij werken op je knieën buigen de schoenen probleemloos mee.

Wat zijn de verdere ervaringen van Randall met deze schoen? “Het aan- en uittrekken gaat prima. Ik ben een instapper gewend, want bij onderhoudswerkzaamheden heb je vaak te maken met een bewoonde situatie en moeten de schoenen even uit en daarna weer aan. Maar ook deze schoenen zijn probleemloos snel uit en weer aan te trekken. Even het bovenste deel van de veter loshaken en je voet komt er zo uit. Dat komt mede ook doordat de schoen wat breder is. Daardoor zitten ze ook wat ruimer, maar dat gaat niet ten koste van het draagcomfort. Deze schoenen zijn hierdoor ook geschikt voor mensen met bredere voeten.”

Een nadeel is er volgens Randall ook: “Ik mis een ondersteuning in het voetbed van mijn voetholte. Dat merk ik bijvoorbeeld als ik tegels loop te sjouwen naar mijn werkplek. Maar verder zitten ze prima en is de demping ook heel goed.”

Goede grip

De grip is volgens de tester ‘fantastisch’. “We komen weer in het natte seizoen, maar je hebt ook op een vochtige ondergrond een prima grip. Verder blijven je voeten lekker droog. De schoen ademt ook goed, waardoor ik weinig last heb van zweetvoeten.” Randall vindt het daarnaast een robuuste schoen, mede door de polyurethaan loopzool die om de neus heen krult. “Het leer is verder twee- tot driedubbel gestikt en ook fijn dat het echt leer is. Verder zijn de overige delen goed verlijmd, zoals de zool.”

En vindt Randall het ook een mooie schoen om te zien? “Weet je, ik vind dat eigenlijk minder belangrijk. Het is een functionele schoen en die hoeft er van mij niet als een wandelschoen uit te zien. Hij moet een hoog draagcomfort hebben en veilig zijn. Daar voldoet deze schoen aan.”

Carhartt
www.carhartt.com

BouwTotaal