FLOW, een nieuw perspectief op ERP

Artikel delen

PREFAB productiebedrijven ervaren ERP systemen als complexe systemen in productieplanning, productie en logistiek. Vanuit de ontstaansgeschiedenis van ERP is dit niet verwonderlijk. Immers, onderliggende datamodellen zijn gebouwd op financiële gestuurde transacties. Daarin zit vaak de bottleneck bij productieomgevingen. Want, daarin is niet de transactie, maar flow leidend in de planning van productie en logistiek. Vanuit dit perspectief is BIM4Production® ontstaan. Een revolutionair, nieuw softwareplatform, gericht op het krijgen van een optimale flow in de productie van PREFAB bouwelementen.

Planning systeem

Let wel; een ERP is nodig, maar dan wel voor dát waarvoor het ooit bedacht is. BIM4Production’s uitganspunt is: wanneer planning, productie(processen) en logistiek optimaal op elkaar zijn afgestemd, volgt daaruit een sterk vereenvoudigde ERP omgeving. Denk bijvoorbeeld aan een financiële administratie, eventueel aangevuld met CRM en HRM modules.

Vanuit het principe ‘engineering to order (ETO)’ zijn voor BIM4Production® volledig nieuwe datamodellen opgezet om FLOW te creëren en te optimaliseren. Slimme software vertaald 3D ontwerptekeningen van bouwelementen in unieke (stuur)informatiemodellen voor productie- en logistieke planning en productieprocessen. Via gebruikersvriendelijke dashboards en apps, 24/7 te gebruiken op kantoor en in de fabriek. Het bedrijf ambieert om een bijdrage te leveren aan het in flow produceren van wat is uit te leveren, vanuit de gedachte ‘de tekening is de rekening’. En dat voor zelfstandige PREFAB bouwers, alsook over de keten heen van samenwerkende PREFAB bouwers.

Wil je weten hoe dit werkt en eruitziet? Bezoek BIM4Production op de PREFAB beurs in Hal 1, stand D024 of plan een demo in via de website.

BIM4Production
www.bim4production.nl
Stand 1.D024