Geluiddempende ondervloer: perfecte basis voor tegelvloeren

Artikel delen

De geluiddempende Recanor ondervloer van Duofor is bij uitstek geschikt voor onder andere tegelvloeren. Wat Recanor zo uniek maakt, is het feit dat er direct een zandcementvloer met tegelvloer op geplaatst kan worden, zonder dat de geluidwerende prestaties worden aangetast. Dit biedt een uitkomst voor eigenaren van appartementen of voor utiliteitsvloeren in bijvoorbeeld supermarkten.

Geluiddempende ondervloer

Recanor is samengesteld uit polypropyleen, waardoor het mogelijk is om een totaalopbouw van slechts 50 mm te realiseren. Recanor is vorm herstellend, zodat de ondervloer beloopbaar is tijdens de verwerking, zonder dat de veereigenschappen beschadigen. Hierdoor zijn extra beschermende folies of lopers overbodig tijdens het verwerken. Daarnaast is het door de aangebrachte viltwapening scheurvast, ook bij het leggen van eventuele krimpwapening.

Voor appartementen biedt Recanor een zekere ondergrond voor mooie tegel- of terrazzovloeren, zonder dat aanliggende appartementen last hebben van overmatig contactgeluid. Bij een met Recanor opgebouwde zwevende vloer hoef je je geen zorgen te maken over geluidsoverlast. De vloer voldoet aan de eisen met betrekking tot geluidwering.

Voor de bouw van appartementencomplexen moet worden voldaan aan strenge geluidseisen. Zo is het verplicht om een ondervloer te gebruiken die minimaal 10dB contactgeluid reduceert. Een prestatie die de Recanor geluiddempende ondervloer waarmaakt.

Of je nu bezig bent met een renovatie- of nieuwbouwproject van één huis, een compleet appartementencomplex of een utiliteitsgebouw, de geluiddempende Recanor ondervloer biedt uitkomst.

Duofor
www.duofor.eu