Moeiteloos de meest veeleisende ruimtes voegen

Artikel delen

Iedere tegelzetter weet hoe veeleisend bepaalde ruimtes zijn. Van luxe badkamers en wellnesscentra tot slagerijen en keukens, deze ruimtes vragen om voegen die tegen stootje kunnen. Cementaire voegen zijn hier niet geschikt voor, maar epoxy voegen vragen om een uiterst vakkundige verwerking.

Epoxy voeg

Epoxy voegen hechten zich vrijwel op iedere ondergrond en zijn mechanisch zeer sterk. Maar het aanbrengen van epoxy voegen is niet gemakkelijk en vraagt om toewijding en vakmanschap. Bij verkeerde verwerking kunnen de voegen hun eigenschappen verliezen.

Om die reden heeft codex X-Fusion ontwikkeld. Dit is een gekleurde reactiehars voegmortel op basis van epoxyhars.

Met X-Fusion kunnen prachtige, aan de hoogste eisen voldoende, wand- en vloerbedekkingen worden gerealiseerd. Zowel (keramische) tegels als natuursteen, binnen en buiten. X-Fusion bestaat uit 3 componenten: hars, verharder en kleurzand, die samen worden gemengd tot een homogene mortel. Na het invoegen van codex X-Fusion kan de sluier worden verwijderd met een normale spons.

Met X-Fusion heeft codex een epoxy voegmiddel ontwikkeld dat zich net zo gemakkelijk laat verwerken als een cementaire voeg. Er is geen speciaal gereedschap voor nodig en de voegen zijn bovendien betrekkelijk snel uitgehard, ook bij een hoge luchtvochtigheid. Een ander voordeel is dat de hars en het verhardingsmiddel los van het gekleurde zand kunnen worden besteld, waardoor de houdbaarheid van het product geen enkel probleem meer is. Een volgende klus of ruimte in een andere kleur is dus een fluitje van een cent.

Kijk voor meer informatie op de website.

Codex, een merk van Uzin Utz Nederland
https://nl.codex-x.com