In de spotlight

Producten
Artikel delen

Nieuwe bouwlift brengt duurzaamheid van de grond

Alimak presenteert met trots een bouwlift die een nieuwe standaard zet in de bouwsector. De onlangs gelanceerde Alimak Scando 650a verhoogt de productiviteit en verhoogt de veiligheid op bouwplaatsen en is een van de meest duurzame bouwliften die beschikbaar zijn.

Bouwlift

Alimak heeft geluisterd naar de eisen van de markt en de heeft de ontwikkeling van de huidige bouwlift op een nieuwe hoogte getild. Sinds de lancering in 2004 is de Alimak Scando 650 uitgegroeid tot een van ’s werelds populairste bouwliften en nu is hij verder verfijnd met een nieuw verbeterd model dat een reeks nieuwe functies en voordelen biedt. Dankzij het vernieuwde ontwerp is de nieuwe Scando 650a lichter, heeft hij minder impact op het milieu en verbruikt hij minder elektriciteit dan zijn voorganger.

Een duurzame oplossing

BouwliftMet een lager energieverbruik en een lage koolstofvoetafdruk in de productie is de Scando 650a een van de meest duurzame bouwliften ter wereld en gebouwd voor een lange levensduur.

Duurzaamheid is overwogen in alle stadia van productontwikkeling, van inkoop, productie, transport en gebruik. De bouwlift heeft een tot 28% lager energieverbruik dan eerdere modellen dankzij het lichtgewicht ontwerp en de energiezuinige elektromotoren. De Scando 650a biedt een lange levensduur en lage total cost of ownership. Het is gemaakt van 97,5% recyclebare materialen, waarbij het productieproces van Alimak 100% hernieuwbare energie gebruikt met een lage CO2-impact.

Accessoires zoals mast, verankeringen en uitstapvoorzieningen zijn volledig compatibel met de nieuwe Scando 650a en de bestaande Scando 650-serie.

De toekomst van digitalisering is aangebroken

De Scando 650a maakt verbinding met My Alimak, een op maat gemaakt webgebaseerd portaal dat essentiële prestatie-inzichten biedt voor eigenaren van Alimak-apparatuur om de productiviteit en veiligheid bij bouwprojecten te verbeteren. My Alimak vereenvoudigt de bediening door altijd en overal toegang te bieden tot de aangesloten bouwlift.

De nieuwe Scando 650a is verkrijgbaar als enkele of dubbele bouwlift, heeft een laadvermogen van 3.000 kg en een cabineafmeting van 1,5 m x 3,9 m. Hij kan worden geconfigureerd tot een hijshoogte van 200 m en zelfs een verhoogde hijshoogte tot 400 m op aanvraag. Een hijssnelheid tot 100 m/ min breng deze lift op uitzonderlijke hoogte.

De Alimak Scando 650a wordt geleverd met verschillende nieuwe functies om het leven van gebruikers en eigenaren gemakkelijker te maken, tijdens gebruik, transport, opslag, installatie, demontage, service en onderhoud.

Alimak Group Benelux BV
www.alimak.com/

BouwTotaal