Onbereikbare locaties veilig bereikbaar maken

Artikel delen

Als bouwer en leverancier van tijdelijke steiger- en brugconstructies biedt Gigant Temporary Infrastructures talloze oplossingen voor de bouw en infra. Zoals gevel- en metselsteigers, bruggen, trappentorens en werkvloeren. “Met ruim 40 jaar ervaring zijn we in staat om onbereikbare plekken veilig bereikbaar te maken”, zegt sales & marketing manager Raymond van Noort.

Gevelsteiger

Volgens Van Noort wordt Gigant Temporary Infrastructures vaak gevraagd vanwege de aanwezige specialistische kennis en ervaring binnen het bedrijf. “Wij hebben onze oorsprong in de podiumbouw en festivalindustrie. Daar worden vaak creatieve oplossingen gevraagd, die evengoed veilig moeten zijn. Onze ontwerpers en constructeurs zijn mede daardoor in staat om ook voor de bouw en infra constructies te bedenken die net even afwijken van de standaard.”

GevelsteigerZo werd een tijdelijke brug van ruim twintig meter gemaakt over een bouwput als vluchtroute voor de bewoners van een zorgcentrum. “Maar ook trappentorens die daken bereikbaar maken voor bouwvakkers, doorwerkkappen op gebouwen en natuurlijk de gevelsteigers voor renovatie en nieuwbouw vormen onderdeel van ons aanbod.”

Ook tijdelijke oplossingen voor infrawerken zijn mogelijk. “Van een tweehonderd meter lang tijdelijk perron langs het spoor tot hellingbanen en brugconstructies over wegen, spoor en water.”

Van Noort benadrukt dat al het materiaal waarmee gewerkt wordt in eigen beheer is. “Net als de logistiek. Daardoor kunnen we snel en gericht handelen op vragen van onze klanten. Of het nu gaat om een steiger voor een schilderklus van drie dagen of een tijdelijke publiekstrap die een half jaar moet blijven staan.”

Gigant Temporary Infrastructures
www.gigantinfra.com