Prefab & badkamers: een perfecte match

Artikel delen

Het is een van de grootste woningbouwprojecten van de laatste jaren. In Eindhoven is op het terrein van de universiteit gestart met de realisatie van ruim zevenhonderd studentenwoningen.

Een ongewone combinatie met corporatie Woonbedrijf en Heijmans – inclusief een groep onderaannemers (waaronder S-pod) – haalde de opdracht begin januari 2021 binnen.

Ontwikkelende bouwer Heijmans betrok architectenbureau VenhoevenCS bij het project en heel snel daarna onder andere Byldis (casco en gevel), Kuijpers (WKO-installatie) en S-pod (prefab badkamers). “De samenwerking was anders dan anders”, zegt Harrie van Leeuwen, directeur bij S-pod Benelux BV. Van begin af aan is het bedrijf intensief betrokken geweest bij de exacte invulling van de sanitaire ruimten. “Vele online en fysieke sessies verder is er een prachtig definitief ontwerp ontstaan waar onze geprefabriceerde badkamers goed ingepast zijn.”

Omdat het gehele bouwproces zoveel als mogelijk uit prefab elementen bestaat worden de badkamers mee ingehuisd tijdens het opbouwen van de twee 14 verdiepingen tellende woontorens + 5 laagbouw woonblokken.

Dit zorgt voor spectaculaire beelden, temeer ook omdat er sprake is van wel 3 bouwstromen tegelijk. “Het bijzondere wat ons betreft is dat we de badkamers op de ruwe betonvloer ook zelf op hoogte stellen én gelijk aansluiten op het door de installateur reeds voorbereide leidingwerk. Daarna stort de aannemer de vloeren verder op hoogte af”.

Benieuwd of de S-pod gebruiksklare prefab badkamers geschikt zijn voor uw project?

S-pod
www.s-pod.nl
Stand:1.A048