Prefab: korte bouwtijden en minder risico’s

Artikel delen

Door de toenemende eisen aan planning en het beheersen van de bouwkosten vraagt de bouw om moderne, snelle bouwmethodes. Als gevolg hiervan neemt de vraag naar en het aanbod van geprefabriceerde bouwelementen toe. Kiezen voor prefab heeft veel voordelen: korte bouwtijden, weinig risico’s, minder kans op faalkosten, weinig bouwafval en een beheersbaar bouwproces.

Prefab bouw Nieuwegein

Kingspan biedt al jaren diverse oplossingen voor prefab bouwen. Dankzij innovaties en doorontwikkelingen voldoen deze aan alle eisen van prefabricatie. Unidek sandwichelementen, Unidek SIPS en Kingspan TEK zijn bekende concepten in de bouw. Daar heeft het bedrijf onlangs Kingspan ITCS, Hectar en de verkoop van Isotras aan toegevoegd. Een portfolio voor de complete gebouwschil, die de afgelopen jaren door partnerschap en creativiteit tot stand is gekomen.

Samenwerken met Kingspan betekent dat u kiest voor een betrouwbare en professionele prefab toeleverancier.

Prefab scharnierdaken

Unidek sandwichelementen

Met Unidek sandwichelementen als basis, kunnen complete prefab dakoplossingen worden gerealiseerd. Dakelementen kunnen in de nok met elkaar verbonden worden door middel van een scharnier, waardoor er een uniek zelfdragend daksysteem ontstaat. Ook kunnen de dakelementen af fabriek prefab gekoppeld worden, waardoor u nog sneller kunt bouwen. Daarnaast zijn Unidek sandwichelementen uitermate geschikt voor het eenvoudig realiseren van constructief sterke en goed geïsoleerde dakkapellen.

Unidek PasDak

Unidek PasDak is een oplossing voor complexe dakconstructies met kepers. Dakelementen worden precies op maat gezaagd en geleverd met een montageplan en instructies, wat bijdraagt aan een snelle en foutloze montage.

Unidek SIPS

Unidek SIPS is een prefab geveloplossing met uitstekende isolatiewaarden. De unieke koppelwijze minimaliseert thermische onderbrekingen en koudebruggen, wat resulteert in maximaal thermisch rendement.

Kingspan TEK

Kingspan TEK is een prefab bouwsysteem bestaande uit isolerende sandwichpanelen, geschikt voor zowel dragende als niet-dragende wanden.

Hectar

De Hectar Funderingsvloer is een innovatieve fundering om kruipruimteloos te bouwen. De funderingsvloer bestaat uit EPS-elementen, die licht en snel te verwerken zijn en wordt afgestort met (staalvezel)beton.

Isotras

Isotras biedt een geïsoleerd alternatief voor traditionele trasramen, wat resulteert in hoogwaardige isolatie voor nieuwbouwprojecten.

Kingspan ITCS

Kingspan ITCS (In Time Correct Shape) is een slim en duurzaam isolatieconcept voor prefab gevels, gebaseerd op specifieke ontwerpmaatvoeringen. Het ontwerp wordt vertaald naar specifieke isolatie-elementen die nodig zijn. Hierdoor ontstaat een ‘legpuzzel’ met variabele maten en L-vormige isolatiedelen, zonder afval en met iedere gewenste overlapverbinding of stompe afwerking.

Kingspan Unidek
www.kingspanunidek.nl
Stand 1.A040