Bouwen zonder zorgen

Artikel delen

Silka Construct zorgt er voor dat aannemers zorgeloos kunnen bouwen. Silka Construct biedt een integrale oplossing, waarbij Silka niet alleen verantwoordelijk is voor het product, maar ook voor de logistiek en montage daarvan. De aannemer kan daarmee zijn risico’s volledig afdekken.

Met Silka Construct biedt Xella een unieke service. Xella is fabrikant van Ytong en Hebel cellenbeton en Silka kalkzandsteen, maar neemt met Silka Construct de aannemer ook de zorg voor de montage uit handen. John Zoer, manager van de afdeling Construction Services bij Xella, legt uit hoe dit bouwconcept de manier waarop aannemers hun projecten aanpakken fundamenteel kan veranderen. “Silka Construct is een nieuw bouwconcept dat draait om een totaalaanpak. Vanzelfsprekend leveren we de blokken en/of de elementen, maar daarbij zorgen we ook voor de mensen die deze producten plaatsen en afwerken. We bieden alles wat een aannemer nodig heeft om alle wanden binnen zijn project gerealiseerd te krijgen, van start tot finish.”

Overdragen

“Vanaf het moment dat de aannemer een beeld heeft van hoe hij het casco gerealiseerd wil hebben, kan hij bij ons terecht en regelen wij de rest. We checken de juistheid van de tekeningen en de gekozen oplossingen, we toetsen dit aan de bouwvoorschriften, we maken een sluitende calculatie waar we ons aan houden en we verzorgen de daadwerkelijke uitvoering.”

“Xella neemt ook de verantwoordelijkheid voor de logistieke zaken. We transporteren, leveren en zorgen voor alle benodigdheden, zoals een kraan om de producten te opperen. We regelen desgewenst zelfs niet-eigen producten”, voegt Zoer toe. “Als er een kraan is om te opperen, kunnen we evengoed de betonnen verdiepingsvloeren meteen leggen. We helpen ook in de oplevering van de bouw doordat we kunnen zorgen voor de afwerking van de wanden. Aannemers hoeven dan niet meer te zoeken naar beschikbare vakmensen.”

Risico’s bij Xella

De Silka Construct totaalaanpak zorgt daarmee voor een soepel en efficiënt bouwproces. Dat resulteert in aanzienlijke tijds- en kostenbesparingen. Bovendien wordt met Silka Construct de kans op fouten en faalkosten geminimaliseerd en liggen de risico’s bij Xella.

Accountmanager Nico Vos van Xella: “Traditioneel ligt het grootste deel van het bouwrisico bij de aannemer en daar staat vaak maar een beperkte winstmarge tegenover. Aannemers zijn dan ook voortdurend op zoek zijn naar manieren om dit te beheersen en minimaliseren. Met Silka Construct bieden we die mogelijkheid. Mijn rol daarbij is om de risicobeheersing te vereenvoudigen en tegelijkertijd de mogelijkheden voor aannemers te vergroten.”

“We kunnen door ons aanbod van bouwproducten op meerdere uitdagingen de juiste oplossing bieden. Bovendien zijn we als een van de weinige bedrijven in de sector volledig gecertificeerd op trede 3 van de NEN Veiligheidsladder. Onze bouwspecialisten van de afdeling Construction Services werken altijd veilig, en dat is een groot voordeel voor onze partners.”

Xella
www.xella.nl