Combiplaten voor prefab wanden en daken

Artikel delen

Prefab werken in nieuwbouw vragen steeds meer om maatwerkoplossingen. Zowel in bouwwerken die met (beton) elementen constructief worden opgetrokken, als in lichte bouwconstructies die met houten frames worden opgebouwd. Aspecten als warmteweerstand, akoestiek, stijfheid, luchtdichtheid en brandveiligheid kunnen daarbij belangrijk zijn voor het adviseren van een passende oplossing. De combinatie van zaagmachines en lijmmachine maakt het mogelijk in kleine productiehoeveelheden (bijvoorbeeld per unit bij repeteerwerk) maatwerk te leveren vanaf 25 m2, met beperkte levertijd.

Combiplaten

Voor geïsoleerde aansluitingen op niveau fundering met gevel introduceerde WECAL eerder combinatieplaten van watervaste XPS isolatiematerialen verlijmd met FSC® goedgekeurde houtvezelcementplaat Betonyp®. Daar waar in de gevel Eurobrandklasse B op productniveau gevraagd wordt, kan inzet van Betonyp® zeer geschikt zijn. Voor HSB elementen met aan de binnen- en/of buitenzijde een stootvaste afwerking, kan de fullcolour NATUR DG Antraciet (door- en door gekleurd) in combinatie met PIR van Recticel Insulation of XPS drukvaste kunststof isolatie een oplossing bieden. Of in combinatie met steenwol van Knauf insulation, glaswol of Batiboard perliet isolatie voor akoestische toepassingen en/of toepassingen met verhoogd risico op brandgevaar (brandklasse A). In constructieve HSB toepassingen ziet WECAL een groeiend aantal combinaties van drukvaste isolatie met houtachtige beplating (OSB, multiplex, underlayment), waarbij dikte van isolatie, dikte van beplating en de maatvoering van de platen afgestemd worden op de projectsituatie.

Nieuw in het gamma van WECAL Combiplaten is de combinatie van isolatiematerialen met houtwolcementplaten.  Deze isolatieplaten kunnen ook als brandveilige oplossing ingezet worden in prefab situaties waar brandklasse B op het afwerkmateriaal gevraagd is. Informeer bij WECAL naar mogelijkheden voor uw project.

WECAL DAK- & ISOLATIETECHNIEK
www.wecal.nl