Houten vloer vervangen door isolerende schuimbetonvloer

Artikel delen

Veel woningen die gebouwd zijn voor de jaren zeventig hebben een houten vloer. Vaak zijn deze vloeren slecht of niet geïsoleerd, niet vlak en er kan sprake zijn van tochtverschijnselen en afnemende draagkracht door aantasting van de houten draagconstructie. Faber kan de houten vloer vervangen door de Faber Comfortvloer. Deze vloer is opgebouwd uit een isolerende schuimbeton, vloerverwarming en een deklaag en wordt geleverd en aangebracht binnen één week. Door de goede isolatie en vloerverwarming is deze vloer geschikt voor een warmtepomp. Je isoleert je huis tenslotte maar één keer!

Comfortvloer

De Comfortvloer is nu leverbaar met Isolite75 schuimbeton, de best isolerende schuimbeton. Hiermee haal je bij een dikte van slechts 330 mm een Rc-waarde van 3,7 m2K/W. Hierdoor heb je al recht op een hoger energielabel. Bij 50 cm is de Rc-waarde zelfs al 5,37 m2K/W. Isolite75 schuimbeton heeft namelijk een maar liefst 42% hogere isolatiewaarde dan gewoon schuimbeton. Deze schuimbeton is onafhankelijk gekeurd, KIWA gecertificeerd en Bureau CRG geregistreerd. Dit geeft recht op subsidie via RVO! De Comfortvloer met Isolite75 schuimbeton is ook veel duurzamer dan vloeren die worden aangebracht met gewoon schuimbeton.

Snel terugverdiend

De schuimbeton wordt aangebracht in de kruipruimte die zorgvuldig waterdicht is gemaakt met bouwfolie. De mortel wordt verpompt en is zelfnivellerend. Op de schuimbetonvloer kan een dekvloer met vloerverwarming worden aangebracht. Ook vloerkoeling is mogelijk. De schuimbetonvloer stopt verder geurtjes, kelderzwam, schimmels, tocht, vocht en gekraak.

Een Faber Comfortvloer is sterk concurrerend in prijs. Uit intern onderzoek blijkt de balken broodjesvloer ruim twee keer duurder is in aanschaf. Door de hoge isolatiewaarde is de investering in deze schuimbetonvloer in slechts vijf jaar terug te verdienen. Daarna profiteer je van een besparing van 20% op de stookkosten. En je kunt van het gas af!

Faber Comfortvloer
www.fabercomfortvloer.nl