Verlaag de energiekosten met zolderisolatie

Artikel delen

De hoge energiekosten zorgen ervoor dat opdrachtgevers druk bezig zijn om manieren te vinden om de energierekeningen te verlagen. De meest effectieve aanpak hiervoor is isolatie, met een focus op het isoleren van daken. Het snelste en meest kostenefficiënte isolatieproces betreft het isoleren van de zolderruimte aan de binnenkant, waarbij IsoBouw met SlimFix Deco een handige oplossing biedt voor een snelle realisatie.

Zolderisolatie

Het SlimFix Deco systeem bestaat uit milieuvriendelijke isolatieplaten die zijn uitgerust met een stootvaste, decoratieve, witte beplating. Voor de bevestiging wordt een gepatenteerd kunststof profielsysteem gebruikt. Naast een decoratieve functie zorgen de profielen ervoor dat de constructie lucht­dicht wordt afgesloten. Dit laatste is cruciaal aangezien luchtlekken tot warmteverlies kunnen leiden. Het bereiken van een luchtdichte afdichting is doorgaans een uitdagende taak, maar SlimFix Deco, in combinatie met het Deco-profielsysteem, lost dit probleem zonder enige moeite op, zonder extra handelingen. IsoBouw heeft de luchtdichtheid door TNO laten controleren.

Deels biobased

De isolatiekern bestaat gedeeltelijk uit het biologische isolatiemateriaal BioFoam. BioFoam is een biobased en C-2-C gecertificeerde isolatie die wordt gemaakt van plantaardige grondstoffen. SlimFix Deco is dus niet alleen kwalitatief beter. Het is ook duurzamer. Aspecten die opdrachtgevers zeker zullen waarderen.

Isobouw
www.isobouw.nl/