Ontdek de wereld van Bouw Informatie Modelleren met Revit 2024

Artikel delen

Het nieuw uitgebrachte boek Revit 2024 biedt de beginnende- en gevorderde tekenaar een stapsgewijze handleiding met BIM-modelleren. Vanaf het schetsontwerp tot en met de bouwtechnische uitwerking. Na iedere stap volgt een schermafdruk, zodat de lezer de vorderingen kan controleren. Het boek biedt daarnaast een groot aantal oefeningen, die ondersteund worden door online instructiefilmpjes, templates en families. ISBN 978.94.92250.65.0

Vergeleken met het vorige leer- en naslagwerk over Revit zijn alle hoofdstukken herzien en aangepast aan de gewijzigde inzichten. Er zijn nieuwe hoofdstukken gemaakt over bouwtechnische uitwerkingen, en terrein-/omgevingstekeningen. Daarnaast zijn de hoofdstukken voor de installatietechniek verder uitgediept.

Het boek begint logischerwijs echter met een algemene introductie van de software, in het deel Vogelvlucht Algemeen. Ruim een derde van het boek bestaat uit het onderwerp Systeemfamilies. De lezer leert daarbij systeemfamilies aan te maken en te gebruiken. Aan Installatietechniek wordt met meer dan tweehonderd pagina´s ook genoeg aandacht besteed in het boek. Er wordt gewerkt met speciale templates, waarin honderden installatietechnische families zijn opgenomen. Deze zijn direct door de lezer te gebruiken. In Revit 2024 is het boek uitgebreid met schematische ISO-tekeningen en eendraadschema’s

Instructiefilmpjes

Omdat de auteur van mening is dat Revit vooral geleerd wordt door oefening, zijn er honderden oefeningen opgenomen in dit boek. Als extra service bij het boek zijn tientallen instructiefilmpjes online gezet, waarin te zien is hoe de oefeningen dienen te worden uitgevoerd. De filmpjes zijn daarbij uiteraard bedoeld als steuntje in de rug.

TEC/CAD College
www.cadcollege.nl