Bouw nieuwe geavanceerde fabriek gestart om voorsprong in duurzaamheid verder uit te breiden

Artikel delen

Consolis VBI investeert in een state-of-the-art fabriek in Koudekerk aan den Rijn. Hiermee speelt het bedrijf in op de toenemende behoefte aan milieuvriendelijke prefab vloersystemen en streeft het naar duurzame groei op lange termijn.

Render nieuwe fabriek Consolis VBI

VBI verwacht dat de nieuwbouw, vooral die van woningen, vanaf medio 2025 weer zal toenemen. Voor de groeiende behoefte aan woningbouw zijn de prefab producten bij uitstek de meest efficiënte, duurzame en betaalbare oplossing. Volgens het bedrijf biedt de toenemende vraag naar duurzame en materiaalarme constructies hun holle kanaalplaatvloer een hele goede toekomst.

Render nieuwe fabriek Consolis VBI

“Als marktleider is VBI vastbesloten om het voortouw te blijven nemen in de duurzame transformatie van onze sector. Deze nieuwe fabriek zal niet alleen onze capaciteit veiligstellen maar ook onze voorsprong in duurzame vloersystemen verder vergroten.“ – Herre Elsenga, Directeur van VBI

De nieuwe ultramoderne faciliteit krijgt een productiecapaciteit van 2 miljoen vierkante meter kanaalplaatvloeren per jaar. Automatisering en andere hightech geïndustrialiseerde processen zullen een efficiënte, veilige en hoogwaardige productie ondersteunen met een aanzienlijk verminderde impact op het klimaat.  Koudekerk aan den Rijn vormt een ideale uitvalsbasis voor leveringen in West-Nederland. Een regio waar het komende decennium veel woningen en appartementen worden gebouwd.

Render nieuwe fabriek Consolis VBI

Medio 2024 start de bouw van de eerste fase met een productiecapaciteit van 1 miljoen vierkante meter kanaalplaatvloeren per jaar. Eind 2025 zal deze fase van de nieuwe fabriek volledig operationeel zijn.

Bron: VBI