Frisse wind in badkamerdesign

Artikel delen

In 2024 brengt STG Badkamers een frisse wind in badkamerdesign, met een focus op duurzaamheid en ‘perfecte imperfectie’. Deze tendens benadrukt individualiteit en verbinding met de natuur. De badkamerspecialist zet kleur centraal in haar assortiment, van de levendige ‘Color Popping’-trend met tinten als koraal en oxblood tot de subtiele ton-sur-ton benaderingen en monocolor stijlen.

Design badkamer

De focus op natuur wordt verder uitgediept met groene en aardse kleuren

STG Badkamers speelt in op de hedendaagse verschuivingen in leefstijlen en woonbehoeften. Denk aan veranderende behoeften op het gebied van huiselijkheid, woonvormen en duurzaam denken. Met een gevarieerd aanbod dat inspeelt op deze veranderingen, wordt de nadruk gelegd op ecologisch verantwoorde producten, waaronder gerecycleerde materialen en waterbesparende technologieën.

De focus op natuur wordt verder uitgediept met groene en aardse kleuren die een rustgevende sfeer creëren, het buitenleven naar binnen halen en het welzijn verbeteren. Groentinten, gecombineerd met retro- en vintage-elementen.

Perfecte imperfectie

Barbiebadkamer

Barbiebadkamer

In 2024 focust de badkamerspecialist op maatwerk in badkamerontwerpen, met collecties die zowel rust brengen als functioneel zijn. ‘Warm minimalisme’ gericht op een goede balans tussen persoonlijke smaak en comfort. Dit uit zich in subtiele kleurnuances en een gestructureerde, rustgevende inrichting, met beige en bruine tinten die zorgen voor een gevoel van rust en evenwicht. Deze tinten passen dan ook naadloos binnen diverse interieurstijlen, zoals Wabi Sabi, Japandi, Modern Seventies en Hotel Chique.

Tegelijkertijd viert STG Badkamers de ‘perfecte imperfectie’, een trend die individualiteit omarmt. Deze stijl legt de nadruk op zelfexpressie met authentieke, persoonlijke interieurs. Ook uitgesproken kleuren en eclectische stijlen staan voorop, met opvallende tinten zoals Barbie-roze, bubblegum, koraal, oxblood en cordovan die een feestelijke sfeer in de badkamer creëren. Dit past bij de hedendaagse behoefte aan vreugde en positiviteit. Deze krachtige kleuren worden afgewisseld met subtielere opties zoals terracotta, vaak gecombineerd met kaki groen, voor een elegante en verfijnde uitstraling.

Art deco en monocolor

Art deco badkamer

Art deco blijft een belangrijke trend in 2024

Art deco blijft een belangrijke trend in 2024, zich vernieuwend met ribbed details, ronde vormen en luxueus kraanwerk voor een verfijnde uitstraling. Monocolor toepassingen, met name in tinten als kaki groen en zandkleuren, creëren een harmonieuze en kalmerende sfeer. Deze stijl toont hoe één kleur een krachtig statement kan maken in de badkamer.

Vernieuwde vormgeving

In 2024 vernieuwt STG Badkamers de vormgeving. ‘Edged’ ontwerpen, beïnvloed door de Japandi-stijl, voegen een frisse draai toe met kenmerkende randen in waskommen en baden. ‘Flat Shapes’, vaak uitgevoerd in natuursteen, samen met ‘Ribbed’ details in glas en meubilair, weerspiegelen Art deco-invloeden. Deze elementen worden gecombineerd met ronde en organische vormen. De Scandinavische stijl, gekenmerkt door het gebruik van eik, mat wit en zwart-witcombinaties, blijft een tijdloos elegante keuze in 2024, perfect voor liefhebbers van een minimalistische, serene en heldere esthetiek.

STG
https://stg-group.be/nl