Spuitschuimisolatie biedt het jaar rond voordelen

Artikel delen

Het isoleren van een woning wordt vaak gekoppeld aan de winter. Dat is begrijpelijk, want isoleren levert een huiseigenaar in dit koude seizoen de nodige besparingen op als het gaat om de energierekening. Huiseigenaren kunnen tot wel 56 procent besparen op hun energierekening.*

Maar minder bekend onder jouw klanten is dat zij ook in de zomer flinke voordelen genieten van isolatie, en dan met name van spuitschuimisolatie. Nu de Europese zomers jaar op jaar warmer worden, houden je klanten met spuitschuimisolatie de warmte buiten en beschikken ze over een aangenaam, koel binnenklimaat. Bovendien maakt deze manier van isoleren het binnendringen van stof en allergenen in de woning lastiger. Zo verbetert het binnenklimaat in de woning flink. Daarnaast houdt spuitschuimisolatie ongewenst geluid van buiten tegen met de open cel-isolatie. De gesloten cel-isolatie biedt voordelen als het gaat om windweerstand.

Duurzaam

In alle gevallen wordt spuitschuim rechtstreeks op een oppervlakte gespoten waarna het uitzet, zodat het alle hoeken en gaten vult. Een belangrijk verkoopargument is dat spuitschuimisolatie heel duurzaam is, omdat het zijn isolerende eigenschappen jarenlang behoudt. Daarnaast hoeven klanten niet bang te zijn dat ze dagen in de rommel zitten. De installatie is doorgaans snel en eenvoudig en kan in de meeste gevallen al in één dag worden gedaan.**

Comfortabel wonen

Je klanten kunnen ervoor kiezen om de dak of zolder met spuitschuim te isoleren om zo kou in de winter en warmte in de zomer buiten te houden. En met het isoleren van een vloer of kruipruimte gaat de totale energie-efficiëntie van hun woning flink omhoog. Een kruipruimte kan kil en vochtig worden en zonder isolatie kan de kou automatisch de woonruimte binnendringen. Door te isoleren, creëer je een comfortabelere leefruimte voor je klanten en besparen zij ook nog eens op hun energiekosten.

Subsidie

Bovendien kunnen je klanten gebruik maken van de ‘Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing’ (ISDE). Deze is al aan te vragen bij één energiebesparende maatregel, zoals het isoleren van de bodem, vloer, dak of zolder. Klanten kunnen tot wel €3.000 subsidie ontvangen voor het isoleren van hun woning.

Meer weten of isolatie-expert worden? Kijk op de website.

Huntsman Building Solutions
huntsmanbuildingsolutions.com

*Gebaseerd op een onderzoek onder leiding van de Scott Sutherland School of Architecture and Built Environment van de Robert Gordon University, de Heriot-Watt University en Icynene (nu bekend als HBS) in september 2018.

* Spuitschuimisolatie kan in de meeste gevallen in één dag of minder worden geïnstalleerd in een particuliere woning, afhankelijk van de grootte van het huis en het oppervlak dat moet worden geïsoleerd. Voor een preciezere installatieduur moet een verdere beoordeling worden uitgevoerd.