Bouwkosten

Artikel delen

Buitenzijde hellend dak na-isoleren

Casadata zet de kosten van het na-isoleren van een bestaand hellend dak op een rij. Het gaat daarbij om het na-isoleren met de renovatie isolatieplaat type Slimfix RenoTwin op bestaande dakelementen of doorgezakte gordingen.

Tekst: Casadata.nl
Beeld: IsoBouw

Het na-isoleren van een dak

Bij het na-isoleren van een bestaand hellend dak met de renovatie isolatieplaten worden de bestaande dakbedekking en de aanwezige panlatten, daktengels en nokruiter verwijderd. Bij de Slimfix RenoTwin elementen hoeft men de onderconstructie niet op te vullen. Wel moeten alle mogelijke luchtlekken in de oude situatie worden gedicht. Denk aan de aansluiting van het dakelement met de muurplaat en binnen-/buitenmuur en bij de dakdoorvoeren.

Een houten voetregel van 50 mm dik aanbrengen en plaats vast bevestigen om het afschuiven van de isolatieplaten te voorkomen. Op de afschuifregel een afwaterende band aanbrengen. De isolatie-elementen op de bestaande ondergrond van goot naar nok aanbrengen. Daarbij moeten de sponningen strak aaneengesloten zijn. De kopse naden en nok afdichten met Reno naadprofielen. De renovatie-elementen op elk kruispunt van tengels en gording bevestigen met een RenoTwin schroef.

Altijd op de hoogte blijven omtrent de nieuwste prijsontwikkelingen binnen de bouwsector en deze gegevens direct en eenvoudig aanpassen naar je eigen situatie?
Dat maakt Casadata voor je mogelijk. Je krijgt nu 25% korting op een inlogabonnement naar keuze, wanneer je in het opmerkingenveld Bouwtotaalinlog vermeldt. Binnen het abonnement krijg je gratis uitleg door de Casadata klantenservice en kun je onbeperkt gebruik maken van de helpdesk tot 20:30 uur in de avond.

Opbouw dakelement

Slimfix RenoTwin dakelementen zijn specifiek ontworpen voor een hellend dak, dat niet vlak is. De renovatie-elementen zijn dampopen en hebben een hoog isolerend vermogen door de combinatie van EPS HR met tweezijdig thermisch reflecterende aluminium folie. Het renovatie-element is dun en licht, waardoor de hoogte van de dakopbouw beperkt toeneemt. De langszijden zijn voorzien van een sponning of messing/groef waardoor er geen koudebruggen zijn. Elke element bevat drie ingelijmde tengellatten en is af te werken met gootdetails en nokafschuining.

Het na-isoleren van een dak

Aandachtspunten

Zorg ervoor dat er geen koudelekken ontstaan bij details, de binnenmuren en de goot- en nokzijde..

Kosteninformatie

Alle kosten zijn exclusief verwijderen dakpannen, aanbrengen dakpannen en hulpstukken, klim- en  veiligheidsvoorzieningen en bouwplaatskosten. De kosten zijn inclusief verwijderen panlatten en daktengels, aanbrengen nieuwe panlatten en houten voetregel en afvoer afkomende latten en stortkosten.

Er is gerekend met een gemiddeld uurloon van € 49,50,- excl. opslag en € 57,92 incl. 17% toeslag voor bedrijfskosten, winst en risico. Deze 17% toeslag op de directe kosten bestaat uit 8% voor algemene bedrijfskosten, 5% voor winst en 3% voor risico. De berekeningsformule luidt: 1,08 x 1,05 x 1,03 = 1,168 afgerond op 17%.

Het prijspeil is februari 2023. Voor de regionale kosten en de kosten van grotere oppervlakken zie de kostentabel op casadata.nl.

BouwTotaal