Klaar in een handomdraai? Wel met prefab dakgoten

Artikel delen

Met de Proline dakgoten van Polytech is een woning snel en eenvoudig te voorzien van een hoogwaardige, mooie goot in diverse architectuurstijlen en kleuren. De Proline dakgoot wordt op maat geprefabriceerd en is gemakkelijk te monteren met behulp van een aluminium ophangsysteem.

Prefab

Bij de ontwikkeling van het Proline dakgootsysteem zette Polytech Kunststoffen in op montagegemak, kwaliteit in materiaal én grote vrijheid in architectonisch ontwerp. Dat resulteerde in een prefab kunststof dakgoot die per project op de juiste lengtemaat wordt geleverd, met volop keuze in detailleringen. Zo is er keuze uit een aluminium trim of kraal en zijn er toevoegingen mogelijk als een opdiklijst of een sierlijst en een smetplank, al dan niet met gootklossen in traditionele of moderne stijl. Dat levert een groot aantal verschillende combinaties op, waardoor voor elk type woning een passende gootoplossing is samen te stellen.

De goten hebben een matte uitstraling en zijn leverbaar in vier moderne kleuren: verkeerswit, crèmewit, grijs en antraciet. De gootklossen zijn leverbaar in dezelfde kleuren, maar ook in dennengroen. Het is dus mogelijk om de gootklossen uit te voeren in dezelfde kleur als de dakgoot, maar ook om juist contrasterende kleuren te kiezen.

Woning met prefab dakgoten

Los montagesysteem

Voor deze prefab Proline goten heeft Polytech een uniek montagesysteem ontwikkeld dat vooraf wordt aangebracht. Dit montagesysteem bestaat uit een aluminium profiel dat waterpas tegen de achterconstructie wordt geschroefd. De kunststof dakgoot kan vervolgens eenvoudig aan dit profiel worden opgehangen, waarmee het profiel volledig aan het zicht onttrokken is. De dakgoot wordt vastgezet met meegeleverde schroeven.

Dit losse montagesysteem maakt de uitlijning eenvoudiger en de montage sneller en gemakkelijker. Voordeel van deze werkwijze is dat er geen lange lengtes goot in één keer hoeven te worden gesteld. Alleen het lichte ophangsysteem wordt uitgelijnd en waterpas gesteld, waarna de goot er eenvoudig aan opgehangen wordt.

De Proline dakgoot heeft een standaard hoogte van 205 mm en is naadloos uit één stuk leverbaar tot een lengte van 8 meter. Met hulpstukken zijn meerdere lengtes te koppelen. Ook zijn diverse hoekoplossingen mogelijk.

Polytech produceert de Proline dakgoot van hoogwaardige gerecyclede kunststoffen. De buitenzijde bestaat uit een kleurvaste coëx-laag met tien jaar garantie. Daarbij heeft de bodem een dikte gekregen van maar liefst 2,4 mm. Dat vergroot de slagweerstand van de gootbodem, voor het geval er onverhoopt een dakpan van het dak valt of glijdt.

Vraag nu een proefmonster van de Proline dakgoot aan op de website: polytech.nl/proefmonster

Polytech
www.polytech.nl