NedZink de meest milieuvriendelijke keuze

Artikel delen

Een dak- of gevelbekleding in zink ziet er niet alleen prachtig uit, het is ook een bijzonder duurzame keuze. Er zijn maar weinig bouwmaterialen die zo’n positieve milieu-impact hebben als zink. Vooral wanneer je kiest voor zink van de Nederlandse fabrikant NedZink. Het titaanzink wordt lokaal geproduceerd in een gloednieuwe fabriek.

Zinken dak- en gevelbekleding

Zink heeft een extreem lange levensduur en vereist nauwelijks onderhoud. En wanneer het zijn levenscyclus heeft voltooid, kan het eenvoudig worden gerecycled tot grondstof voor nieuwe producten. Hierdoor is zink op zichzelf al zeer duurzaam in vergelijking met andere materialen. En dat heeft zo zijn voordelen. Zo verplicht het Bouwbesluit aanvragers van een bouwvergunning om een berekening van de duurzaamheid van het gebouw aan te leveren. Die berekening omvat alle onderdelen van het gebouw, inclusief de gebruikte materialen. Voor die berekening wordt gebruik gemaakt van de gegevens uit de Nationale Milieu Database. Daaruit blijkt dat zink veel gunstiger scoort dan aluminium, PVC en polyester als het gaat om de schaduwprijs in euro’s per jaar levensduur.

Mede daarom is er de laatste jaren bij het bedrijf aanzienlijk geïnvesteerd in het optimaliseren en verduurzamen van het productieproces. De ingebruikname van een volledig nieuwe fabriek met een continu gietproces is een belangrijke stap geweest in het verduurzamen van de productie bij NedZink.

Vele inspanningen hebben ertoe geleid dat NedZink is bekroond tot ‘s werelds duurzaamste zink. NedZink heeft een EPD’s (Environmental Product Declaration) voor NedZink NATUREL, -NOVA, -NEO en -NOIR. Door de verschillende EPD’s met elkaar te vergelijken, kan eenvoudig een (milieu)bewuste productkeuze worden gemaakt.

NedZink
www.nedzink.com