Isoleren van naoorlogse tussenwoningen eenvoudig gedaan

Artikel delen

Miljoenen woningen, gebouwd in de jaren vijftig, zestig en zeventig zijn hard toe aan renovatie. Al was het alleen maar om ze energiezuiniger te maken. Een groot deel van deze woningen bestaat uit tussenwoningen. Unilin Insulation heeft innovatieve oplossingen ontwikkeld om met de verduurzaming niet alleen het energielabel een boost te geven, maar ook de woning of een gehele straat een upgrade te geven.

Durk Geertsma

isoleren

Als buitengevelisolatie mogelijk is bij de renovatie van een tussenwoning, is Utherm Wall L Flex een veel toegepast materiaal. Deze PIR-platen worden tegen de ruwe buitenmuur geschroefd, waarbij kleine oneffenheden worden opgevangen door de minerale wollaag van 25 mm aan de binnenzijde van de Utherm Wall L Flex. Op die manier wordt een valse luchtspouw of ongewenste convectie voorkomen. Tegen die platen kan vervolgens een nieuwe buitengevel van baksteen, hout of HPL-platen worden geplaatst. Ga bij werkzaamheden steeds na of een omgevingsvergunning nodig is, omdat het aanzien van de woning wijzigt en bovendien de rooilijn met een paar centimeter wordt overschreden.

Na-isolatie en afwerking inéén

Als door wet- en regelgeving isolatie langs de buitenzijde van een tussenwoning niet mogelijk is, denk bij voorbeeld aan monumentale panden, dan heeft Unilin Insulation voor binnen een andere oplossing: Utherm Wall K Gyp. De PIR-isolatielaag is aan beide kanten bekleed met een meerlaags gasdicht laminaat met aan de zichtzijde een 12,5 millimeter dikke laag gipskarton, die meteen kan worden voorzien van muurverf of behang. Na-isolatie en afwerking inéén.

Roof Reno voor het dak

Niet alleen voor gevelisolatie heeft Unilin Insulation oplossingen, ook voor daken zijn elementen ontworpen, zoals de Usystem Roof Reno-dakelementen. Deze op maat gemaakte dakelementen zijn bestemd voor de na-isolatie van dakbeschot en bestaan uit PIR-isolatie en drie vurenhouten tengels. Ze hebben een Rc-waarden van 6,0 m2K/W op het bestaande dakbeschot en zijn bovendien beschikbaar in verschillende uitvoeringen.

Wat met de dakkapel?

Als daken voorzien moeten worden van een dakkapel, dan is Usystem Roof PR RBD de oplossing: een op maat gemaakte en goed geïsoleerde ruwbouw dakkapel, die eventueel voor plaatsing al in de werkplaats van kozijnen kan worden voorzien.

Met het oog op verduurzaming en een verbetering van de energieprestaties van woningen biedt Unilin Insulation een breed productgamma voor de nodige kwaliteitsverbetering.

Ontdek alle mogelijkheden voor dak-, gevel- en vloerisolatie op de website van Unilin Insulation.

Unilin Insulation
www.unilininsulation.com/