Stijlvolle badkamerhulp voor alle situaties

Artikel delen

De eisen die worden gesteld aan woonruimtes veranderen met de jaren. Dit geldt in het bijzonder voor de badkamer: hier kunnen functionele oplossingen waardevolle bijdragen leveren in alle situaties. Met een focus op de behoeften van verschillende leeftijdsgroepen, presenteert HSK Duschkabinenbau een reeks producten die de dagelijkse routines in de badkamer comfortabeler en veiliger maken. Er zijn geen grote renovatiewerkzaamheden nodig.

Design badkamer

De Solida steungrepen bieden de nodige veiligheid in douchecabines.

Voor senioren en mensen met lichamelijke beperkingen kan de dagelijkse badkamerroutine een echte uitdaging worden: verzwakte spieren, een beperkt evenwichtsgevoel of minder fysiek uithoudingsvermogen maken zelfstandige persoonlijke hygiëne moeilijk. De steunbeugels uit de Solida-serie van HSK zijn ideaal voor montage achteraf in de badkamer, afhankelijk van leeftijd en behoefte. Ze kunnen lasten tot 100 kg dragen en zijn verkrijgbaar in verschillende vormen.

Of ze nu in L-, T- of V-vorm zijn of ruimtebesparend in de glijstang zijn geïntegreerd; de steunbeugels kunnen flexibel en eenvoudig in alle badkamerruimtes worden geïnstalleerd.

Veilig en comfortabel douchen

Zitje in de badkamer

Met zijn comfortabele zitting van hygiënisch PU-schuim en een draagvermogen tot 150 kg vereenvoudigt de moderne opklapbare douchezitting Atelier van HSK de dagelijkse verzorging.

Ook een zitje in de douche biedt veiligheid en maakt het mogelijk om zonder angst te genieten van persoonlijke hygiëne. Maar niet alleen mensen met een beperkte mobiliteit hebben baat bij een douchezitje. Zo’n zitje maakt het ook makkelijker voor verzorgende familieleden om te helpen bij het douchen. Met zijn royale zitvlak van onderhoudsvriendelijk PU is het opvouwbare douchezitje Atelier bijzonder praktisch: het wordt eenvoudig aan de muur bevestigd. Als het niet gebruikt wordt, kan het zitje opgeklapt worden om ruimte te besparen; ideaal als andere gezinsleden de douche gebruiken.

De praktische voetsteun van HSK maakt persoonlijke hygiëne gemakkelijker, en niet alleen voor oudere mensen. Gemonteerd in een hoek van de douchewand, kunnen gebruikers een voet omhoog plaatsen om deze comfortabel en veilig te verzorgen. Slipbestendige rubberen ringen zorgen voor een stevige grip.

De doucheplanchet Premium is tot slot eveneens zeer geschikt in een barrièrevrije badkamer. Hij kan over de douchewand worden gehangen en biedt praktische opbergmogelijkheden in twee of drie douchekorven.

Metalen voetensteun in een badkamer

De volledig metalen voetsteun universeel wordt in een hoek van de douchewand gemonteerd. Dankzij de antislip rubberen ringen is een stevige grip gegarandeerd.