Tijd en kosten besparen? Deze dakranden bieden uitkomst

Artikel delen

Marktleider Roval Aluminium heeft een uitgekiend assortiment aluminium dakranden, variërend van architectonische dakranden tot standaarddaktrimmen. De dakranden worden toegepast in zowel de woningbouw als utiliteitsbouw in nieuwbouw- en renovatieprojecten. Tot het uitgebreide aanbod behoren ook de Roval-Solotrim® en de nieuwste innovatie: de Roval-Duplo®. Een nadere kennismaking.

Tijdwinst: geen extra bewerking

Dakrand

Groot voordeel van de Roval-Duplo® is dat reeds vroeg in de bouwfase met de montage kan worden begonnen.

Om met de oudste van de twee te beginnen: de Roval-Solotrim® is een enkelvoudige aluminium dakrand die voorzien is van een EPDM-afdichtingsband. Een belangrijk kenmerk, want dankzij die afdichtingsband is er geen extra bewerking nodig om de dakrand te monteren. Tijdwinst is het aantrekkelijke resultaat. De dakrand wordt met RVS-schroeven en RVS-neopreen afdichtringen rechtstreeks op de afgewerkte bitumen of kunststof dakbedekking gemonteerd. Een ander voordeel is dat de dakrand standaard is voorzien van bevestigingsgaten. Op zoek naar een iets andere look? De dakrand is ook leverbaar in een kraaluitvoering.

De Roval-Solotrim® en de Roval-Duplo® hebben gemeen dat beide dakranden eenvoudig kunnen worden gedemonteerd en eventueel worden hergebruikt.

Kostentechnisch interessant

De Roval-Duplo® is eenvoudig te monteren en te demonteren.

De Roval-Duplo®, die net als de Solotrim is voorzien van een EPDM-afdichtingsband, is in meerdere opzichten uniek. Deze aluminium dakrand bestaat uit twee delen:  een basisprofiel en een afwerkingsprofiel. Het basisprofiel, standaard voorzien van bevestigingsgaten in de oplegrand van 54 mm, wordt nog voordat de dakbedekking wordt aangebracht op de dakrand gemonteerd. Hierna wordt pas het afwerkingsprofiel met een simpele drukbeweging op het basisprofiel geklikt. Het voordeel hiervan is dat reeds vroeg in de bouwfase kan worden begonnen met de montage. Een ander voordeel is dat de Roval-Duplo® een circulair product bij uitstek is. Hij is eenvoudig te demonteren en daardoor her te gebruiken. Dit is niet alleen goed voor het milieu. Het is ook kostentechnisch interessant. De dakrand is geschikt voor kunststof dakbedekkingen. Per project geeft Roval advies of het ook in combinatie met bitumen dakbedekking kan worden toegepast. De Roval-Duplo® is leverbaar in lengtes van 2.500 mm. Het afwerkingsprofiel, de hoekprofielen en de verbindingsplaatjes kunnen geanodiseerd of in elke gewenste Ral-kleur worden uitgevoerd.

Zowel de Roval-Solotrim® als de Roval-Duplo® zijn gemaakt van onderhoudsarm aluminium. Hierdoor gaan de dakranden, net als alle andere aluminium dakranden van Roval, een aluminiumleven lang mee. Zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit.

Totaalleverancier

Aluminium dakranden

Dankzij de EPDM-afdichtingsband is er geen extra bewerking nodig om de Roval-Solotrim® te monteren.

De aluminium dakranden zijn, zoals alle andere bouwproducten van Roval Aluminium, leverbaar in vrijwel alle Ral-kleuren en in blank geanodiseerde of gemoffelde uitvoering. Het bedrijf levert eventueel ook gelaste binnen- en buitenhoeken. Aandacht voor dergelijke details maakt deel uit van het totaalleverancierschap van Roval. Eén van de belangrijkste kenmerken van dat totaalleverancierschap is de ontzorging van klanten, architecten én de dakdekkers, die het werk moeten doen. Daarom is Roval betrokken bij het totale bouwproces: van ontwerp tot oplevering. Betrokkenheid tijdens de volledige bouwfase en vroeg contact met de architect leiden tot superieure, esthetische en duurzame kwaliteit. Niet voor niets luidt het credo van Roval: Mooi, duurzaam en functioneel.

Roval Aluminium is ontwikkelaar, producent en leverancier van aluminium dak- en gevelproducten. Het uitgebreide productenpakket bestaat uit aluminium dakranden,  muurafdeksystemen, dagkanten, boeiboorden, balustersystemen, (architectonische) dakranden, waterslagen, privacyschermen en gevelbekleding. Roval onderscheidt zich bovendien in verregaande maatwerkoplossingen. Waar anderen ophouden, gaat Roval verder. Roval ontwikkelt en produceert de aluminium maatwerkproducten in eigen huis. Hierdoor wordt naadloos ingespeeld op de wensen van de ontwerper of opdrachtgever.

Roval Aluminium
www.roval.nl